SOBOTA

* 11 hodin, Větrovy
Zavítejte do ZOO Tábor ve Větrovech oslavit halloweenský svátek. Nebudou zde chybět klasické strašidelné dýně a vy budete mít možnost zjistit, zda se před nimi zvířata schovají nebo ne. Pro návštěvníky je od 11 hodin připravena série speciálního komentovaného haloweenského krmení vybraných zvířat, mezi které paří lvi, pumy, malpy a nosálové. Za vstup dospělí zaplatí 110 korun, děti od 3 do 15 let 60 korun, rodinné vstupné dvou dospělých a dvou dětí do 15 let činí 280 Kč, děti do 3 let a zdravotně postižení mají vstup zdarma. Platit nebudete ani za parkování před zahradou.

* 19 hodin, Tábor
U příležitosti 50. výročí otevření stálé divadelní scény v Táboře, které připadá na dnešní den, zahraje Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem klasiku Bedřicha Smetany Prodanou nevěstu. Komický příběhu dvou ženichů a jedné nevěsty, v němž se dobrá věc podaří a věrná láska zvítězí, je plný humorných i dojemných situací. Vstupné 250, 220 a 190 korun.

* 19 hodin, Tábor
Soubor opery Jihočeského divadla v čele s argentinským dirigentem Mario De Rose předvede v kostele Proměnění Páně na Žižkově náměstí Mozartovo Requiem. Devadesáti členný soubor uvede nejslavnější a nekrásnější dílo za spásu duše zesnulých. Výtěžek benefičního koncertu bude použit na provoz Domácího hospice Jordán. Cena vstupenek je 120 Kč.

* 20 hodin, Soběslav
Nenechte si ujít show zpěvačky Heleny Vondráčkové, která zavítá dnes večer do kulturního domu na diskotéku s podtitulem Dlouhá noc. Její vystoupení potrvá 45 minut, diskotékou budou provázet DJ Martin Hrdinka a Tom Kunc. Vstupné stojí v předprodeji 270 korun, na místě za něj dáte 290 Kč.

* 20 hodin, Tábor
CESTA žije ve spolupráci s ME–SA a Kredence o.s. pořádá v divadle CESTA (Novákova ulice 387) taneční představení Let Me Die in My Footsteps. Čtveřice tanečníků se ocitá v krizi, která je výchozím bodem rozporuplné cesty konfliktu a rozřešení. Neopakovatelné představení vás vyjde na pouhých 80 Kč. Po vystoupení můžete zajít na domácí poCestní mošt, na diskuzi s tanečníky a nebo na samoobslužnou taneční party s improvizovaným jukeboxem.

NEDĚLE

* 10 hodin, Tábor
Taneční škola Atak Tábor pořádá 15. ročník taneční soutěže ve STREET a Hip Hop tancích nazvané Tábor Unlimited. Koná se od 10 hodin v hotelu Palcát a tančit se bude až do 19 hodiny, kdy bude soutěž ukončena. Za vstupné zaplatíte 100 nebo 50 Kč (děti do 12 let, senioři a ZTP).