VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchař s hvězdou navštívil Tábor

Tábor - Do táborského hotelu Nautilus zavítal nositel Michelinské hvězdy.

13.11.2010
SDÍLEJ:

Ital Gianfrancesco Chiarini.Foto: David Peltán

Ital Gianfrancesco Chiarini se může skutečně pyšnit titulem mist kuchař. Je totiž nositelem prestižní Michelinské hvězdy.

Včera zavítal podruhé do Čech, poprvé do Tábora. V hotelu Nautilus navařil a předvedl show. Jak prozradil, necítil se kvůli nemoci ve své kůži, do krátkého popovídání se však pustil s chutí.

Jste neustále u dobrého jídla a k vaření patří neustále ochutnávání, přesto vypadáte dobře. Musíte se nějak hlídat?

Vůbec ne. Diety nedržím, také proč. Stravuji se běžně.

Jak dlouho už se věnujete vaření?

Už je to pětadvacet let. Ta práce mě ale pořád neskutečně baví.

Jste držitelem Michelinské hvězdy, co vše stojí za tímto úspěchem?

Za prvé to byla pokora. Když je člověk pokorný, může se začít učit. Proto je důležité držet se linie, neodbočovat a věnovat se cíli naplno. Takže dalším bodem je trpělivost a cílevědomost. Nedílnou součástí je také být konzistentní.

Máte nějakou oblíbenou kuchyni?

Tu italskou! Hned po italské by byla arabská.

A česká?

Je dobrá. Připomíná mi starou tradiční italskou kuchyni. Objevuje se v ní maso, silné vývary, omáčky.

Nezdá se vám příliš tučná?

Je zemitá, ale tučná být vůbec nemusí. Tuky se v ní vyskytovaly a vyskytují, když je potřeba.

Jak se vám líbí v Čechách?

Moc! Je to krásná země a jsou tu milí lidé. Velice příjemně mě překvapili místní šéfkuchaři. Byl jsem u nich v kuchyních, byli vždy vstřícní a nechovali se arogantně.

Co máte v plánu nyní?

Jsem tu jen krátce a odjíždím zpět do Hamburku, kde bydlím. V současnosti pracuji na druhé knize, která bude zahrnovat průřez evropskou gastronomií. Budou v ní ukázky jídel i recepty. Určitě se tam nyní objeví i česká kuchyně, která v prvním dílu nebyla.

David Peltán

13.11.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Potravinářství - Potravinářství Pekař 14 500 Kč Pekaři pekařský dělník/ice. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: litý progran - výroba palačinek a lívanců. Pracoviště: Domita a.s., Stránského, č.p. 2291, 390 02 Tábor 2. Informace: Monika Vaverová, +420 724 710 521. Gastronomie - Výrobci sýrů dělník/dělnice potravinářské výroby v 17 000 Kč Výrobci sýrů dělník/dělnice potravinářské výroby v mlékárenství. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 6. Poznámka: Požadavky : SOU, ochota pracovat na směny, manuální zručnost, zkušenosti s obsluhou VZV výhodou, , spolehlivost, samostatnost a zodpovědný přístup k práci., Náplň práce : manipulace s výrobky, koncová výroba, sanitace střediska, Zaměstnanecké výhody: Práce na hlavní pracovní poměr, zázemí stabilní české společnosti s více než 110letou tradicí, měsíční a roční odměny, 5 týdnů dovolené, další zaměstnanecké výhody (závodní stravování, možnost nákupu zboží z produkce Madeta za výhodné ceny, zvýhodněné mobilní tarify atd.), Kontakt: telefonicky, emailem.. Pracoviště: Madeta a.s., závod planá nad lužnicí, Průmyslová, č.p. 575, 391 02 Sezimovo Ústí 2. Informace: Martina Píbilová, +420 381 675 513. Zákaznický servis - Zákaznický servis Pracovníci v zákaznických 20 000 Kč Pracovníci v zákaznických kontaktních centrech Telefonní specialista - nové v centru Tábora. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Rád bys začal nový rok novou prací?, Rád mluvíš s lidmi?, Zvládáš jednoduchou práci na počítači?, Jsi energický a pozitivní?, , Pokud jsou tvoje odpovědi převážně ANO, přidej se k nám!, Hledáme kolegy do naší nové pobočky přímo v centru Tábora., , CO TĚ ČEKÁ:, • Budeš telefonicky komunikovat s klienty na neprodejním projektu, • Informace zapíšeš do počítače, , CO TI NABÍZÍME:, • Vydělat si můžeš až 20 000 Kč, • Zvolíš si délku pracovního úvazku – 8, 7, 6, 5 a 4 hodinový, případně DPP, • Práci vhodnou i pro: maminky s dětmi, OZP, ZTP/P, absolventy, • Práci od PO - PÁ (8:00 - 16:30 – záleží, jakou délku pracovního úvazku si zvolíš), víkendy a svátky máš volno., • Výbornou dostupnost, jsme 5 minut chůze od nádraží – naproti hotelu Palcát., • Nástup možný od 2.1.2019, , BENEFITY:, • Stravenky, • Občerstvení na pracovišti, • „Odchodovka“ – splň svůj denní úkol, po zbytek pracovní doby máš volno a bude ti zaplacen celý den., • Zvýhodněné mobilní tarify pro tebe i tvé okolí. Pracoviště: Atoda tábor, s. r. o. - tábor, Vančurova, č.p. 2904, 390 01 Tábor 1. Informace: Nicola Plánská, +420 380 900 122. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební a provozní elektrikáři 25 000 Kč Stavební a provozní elektrikáři Elektrikář, montážní pracovník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Ř.P. B. Kontakt: mailem, tel. mezi 8-18, osobně.. Pracoviště: Jana janů s.r.o., Bílkova, č.p. 468, 390 02 Tábor 2. Informace: Jana Janů, +420 602 470 019.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Podpis koaliční smlouvy v Českých Budějovicích.

Budějovickou radnici čeká střídání stráží

Ilustrační foto

Sokolovna ožije Slavnostmi piva

Šéf krumlovských vodních záchranářů dostal medaili za zásluhy

Český Krumlov – Jedna ze stovky medailí a plaket, které udělil Hasičský záchranný sbor České republiky (HZS ČR) minulý týden při příležitostí výročí Dne vzniku samostatného na zámku Zbiroh v Plzeňském kraji, zamířila i na samý jih Čech.

Ochutnají hmyz i lanýže

České Budějovice - Příští čtvrtek startuje v krajském městě 24. ročník Mezinárodního gastronomického festivalu. 

Již nejsou mezi námi

Táborsko - Přinášíme přehled posledních rozloučení v okrese.

Titul Truhlář roku zůstal v Českém Krumlově

Český Krumlov - Celostátní titul Truhlář roku zůstává na krumlovském odborném učilišti. Loni ho vyhráli Ivan Crkva a Timothy Belcher, letos si ho z Českých Budějovic, ze soutěže na výstavě Vzdělání a řemeslo, přivezli učni třetího ročníku Štěpán Bigas z Černé v Pošumaví a Martin Soběslavský z Českého Krumlova.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT