Veselí nad Lužnicí: Knížky jsou k mání za pět korun
Městská knihovna ve Veselí nad Lužnicí v těchto dnech prodává vyřazené knihy. Koupit si knížku můžete ve vestibulu veselského kulturního domu až do pátku, a to vždy od 9 do 11 hodin a od 12 do 17.30 hodin. Kromě beletrie a populárně naučné literatury nabízí také vyřazené knihy pro děti. Za každou si čtenář zaplatí symbolických pět korun.

Chýnov: U chýnovských seniorů již pošesté otevřou dveře 
Chýnovský domov pro seniory se v tomto roce zapojuje do již šestého ročníku akce s názvem Týden sociálních služeb. Nabídne tak návštěvníkům možnost nahlédnout do prostorů domova pro seniory, poznat zdejší prostředí a promluvit si s pracovníky o nabízených službách. Den otevřených dveří se koná dnes, a to od 9 do 16 hodin. V tuto dobu může přijít kdokoliv z řad odborné i laické veřejnosti a samozřejmě i zájemci o jejich služby i s rodinami.

Klenovice: V Klenovicích prodlužují chodníky
V říjnu byla zahájena závěrečná etapa prodloužení chodníků podél hlavní silnice směrem na Soběslav i na Tábor. Cena tohoto konečného prodloužení je téměř 620 tisíc korun. Za dalších 120 tisíc korun získá obec nový středový ostrůvek u přechodu pro chodce před křižovatkou k Soběslavi. Chodníky i přechody budou osazeny bezpečnostní dlažbou pro nevidomé a handicapované.

Zvěrotice: Oprava zlepší stav sakrálních památek
V těchto dnech se v obci na návsi opravuje kaple Jana Nepomuckého. Na opravu v celkové výši kolem dvě stě dvaceti tisíc korun získá obec dotaci padesáti tisíc z Jihočeského kraje. Svépomocí si obyvatelé obce zvelebují také kapličku u silnice od Soběslavi, která potřebuje novou střechu a omítku.

Rataje: Už letos o Dušičkách bude hřbitov hezčí 
Na zdejším hřbitově dělníci pokládají žulové chodníky o ploše 140 metrů čtverečních. Na uhrazení prací za dvě stě čtyřicet tisíc korun přispěje sto deseti tisíci Jihočeský kraj. Zpevněná žulová plocha bude zdobit hřbitov už o letošních Dušičkách.