Pozor ať nepřijdete o auto.
Tábor –
Řidiči, kteří využívají instituce převodu auta, by si měli červeně zapsat termín 1. července. Tímto dnem totiž ze zákona zaniknou všechna vozidla, která jsou v registru v tomto statutu vedena a dosud nebyla převedena na nového vlastníka. Jedině včasným dokončením procesu o auto nepřijdou. Znamená to přihlásit nového vlastníka nejpozději do konce června. Zánik auta je nevratným procesem a již ho nebude možné znovu uvést do provozu. „Pokud někdo takové vozidlo kupoval, měl by zkontrolovat jeho doklady, zda v nich je veden jako vlastník. Jinak bude začátkem školních prázdnin nepříjemně překvapen, že vozidlo zaniklo a nesmí být provozováno," upozorňuje Antonín Hlaváček, vedoucí táborského odboru dopravně správních agend. 

V Plané přestavěli sběrný dvůr.
Planá nad Lužnicí –
Původní dvůr V Hlinách byl ve velmi špatném stavu, proto se radní rozhodli pro rekonstrukci. Opravený dvůr je nyní jedním z největších prostorů na Táborsku, jeho výměra je 1429 metrů čtverečních. Místo jedné brány už stojí dvě a boxy pro ukládání odpadu jsou vedle sebe a pod střechou. Přibylo také osvětlení a kamerový systém. Ukládání odpadu se tak pro obyvatele zjednodušilo. Pro obsluhu vznikly také nové kanceláře a sociální zařízení. Rekonstrukce sběrného dvora si vyžádala částku čtyř a půl milionu korun. Radní požádali o dotaci na Státním fondu pro životní prostředí a ta rekonstrukci zafinancovala z 85 procent.

Dnes jednali v Praze o větrovské zoo.
Tábor -
Pražský městský soud se dnes ve 14 hodin stal místem pro setkání věřitelů zkrachovalé větrovské zoologické zahrady. Důvodem jednání bylo posouzení obou nabídek na koupi zoo, které podali Evžen Korec (7,1 milionu) z Prahy a Jiří Jeníček (9,5 milionu) z Tábora. Ačkoli prvního dubna výbor věřitelů rozhodl, že zahradu nezíská ani jeden ze zájemců a že se okamžitě začnou rozprodávat zvířata a následně pozemky, insolvenční správkyně Eva Procházková i Jiří Jeníček naznačili, že se ještě nevzdávají a pokusí se toto rozhodnutí zvrátit. Nejsilnější pozici ve tříčlenném výboru má zbrojařská firma Omnipol, která má ve hře necelých 18 milionů a na některé pozemky v areálu zástavní právo, tím se řadí k tak zvaným zajištěným věřitelům. Celkem se o své peníze 186 milionů, do insolvenčního řízení přihlásilo 79 věřitelů se 187 pohledávkami. Pouze 28 z nich je zajištěných.

Příští čtvrtek rozhodne o dotacích.
Veselí nad Lužnicí - Starosta Ladislav Sýkora napnutě očekává vyhlášení výsledků přidělování krajských dotací, které se uskuteční příští čtvrtek. Město má totiž podané žádosti o dotace, které by měly výrazně pomoci například sídlištím. „O peníze jsme žádali na krajském úřadě a také na ministerstvu pro místní rozvoj. Chtěli bychom odstartovat novou etapu regenerace panelového sídliště U Zastávky a na Blatském Sídlišti," přiblížil Ladislav Sýkora. „Málokdy se však stane, že město dostane příspěvky na dva projekty takového rozměru. Jedná se totiž o částky přibližně kolem 10 milionů," odhaduje. Na tento rok mají v plánu také opravy komunikací, příjezdových cest a především revitalizaci Malého náměstí.