Dostala krásnou štukovou výzdobu, průčelí barokního stylu i věžičku s hodinami. Ozdobily ji znaky pánů z Rožmberka, Habsburků i Schwarzenbergů, tak proč jí osud stále hází klacky pod nohy?

Místní pamětníci vzpomínají na fungování kulturního domu Blatka, restauraci s výčepem i bufet. Proč stavba, která má strategicky nejlepší umístění v centru města nemá naději na budoucnost. Není podezřelé, že každý i dobrý plán časem vyhoří?

Město Veselí nad Lužnicí je tu pro své občany, investuje nemalé peníze do oprav infrastruktury, buduje přestupní terminál, zvládlo rozsáhlou rekonstrukci základní školy na třídě Československé armády i domova s pečovatelskou službou.

Stará radnice byla postavena na místě původní radnice (vyhořelé v roce 1579) v roce 1616 mistrem Benešem Vlachem v renesančním slohu.
Staré radnici ve Veselí stále nesvítá na lepší časy

Sousední Soběslav je o krok napřed. Má nové náměstí, ze Staré radnice je palácový dům s reprezentačními prostory, obřadní síní, infocentrem včetně herny pro děti.

Objeví se mecenáš nebo se stane zázrak? Dočká se radnice prolomení prokletí? „Čtyřistaletá dáma“ si jistě nezaslouží rychlý konec ani klidný důchod.

Naopak opět důstojný a pestrý život ano, i když je to pořádný kus závazku.