Jiří DintarZdroj: DeníkNápisy, či chcete-li tagy, pak přibyly také v ulicích historického centra, konkrétně v Klokotské a Pražské ulici. Nezbývá než doufat, že vandala při jeho řádění zachytila některá z městských kamer. Věřím, že záznamy nyní policisté podrobně studují.

Podobně vyzdobil před zhruba rokem vandal barokní kapli v Mladé Vožici. Trvalo přibližně pět měsíců, než slavila dlouhodobá a doslova mravenčí práce táborských kriminalistů úspěch. Pachatele však nakonec dopadli a úhradě škody neušel.

Vzhledem k tomu, že v případě řádění sprejera se opakuje motiv písmen BST, doufejme, že budou pro kriminalisty dobrým vodítkem. Pomoci může určitě i široká veřejnost.

A napadá mne, zda by nestálo za zvážení zkusit přístup, který zvolili ve Strakonicích. Po poškození sochy Dorotky, milé Švandy dudáka, se radní rozhodli vyčlenit deset tisíc korun jako odměnu za informaci, která povede k dopadení pachatele. Za úvahu by to možná stálo.

Vždyť pokud je někdo takový hlupák, že sprejuje na historické památky, je dost dobře možné, že se tím někde stejně hloupě i pochlubil.