Krátký se díky svému umu, šikovným rukám a vytříbené chuti dostal do absolutní barmanské špičky. V roce 1996 vyhrál v Japonsku titul mistra světa v míchání koktejlů, což byl podle prezidenta České barmanské asociace Aleše Svojanovského zatím největší úspěch českých barmanů ve světě.

Jak jste se dostal k barmanskému řemeslu?
V roce 1968 jsem se vyučil číšníkem. Pracoval jsem v restauracích v Táboře. V roce 1991 jsem si udělal barmanský kurz a stal jsem se členem České barmanské asociace. Zde jsem začal aktivně pracovat a získával jsem první zkušenosti.

Kdy vás napadlo, že budete soutěžit v barmanství?
Moje kamarádka pořádala soutěž, tak jsem se hecnul a přihlásil jsem se do ní. Skončilo to pro mě ale obrovským fiaskem. Řekl jsem si proto, že na sobě musím zapracovat, a rok nato jsem vyhrál Smirnoff Vodka Cup.

Kolik jste získal ocenění?
Získal jsem dvaadvacet barmanských cen. Kdybych je měl vypočítat, tak tady budeme hodně dlouho. Nejcennějšími pro mě jsou: Smirnoff Vodka v letech 1994 a 1995, GRAND PRIX 2000, Old Pascas Caribik 2000, Orea Bartenders Cup 2001, Mattoni Grand drink Krakov 2007 a Světový pohár IBA WCC 1996 v Tokiu.
Co považujete za svůj největší úspěch?
Za největší úspěch považuji první místo na světovém poháru IBA WCC v Tokiu v roce 1996. Tam jsem vyhrál s aperitivem Lady Scarlett.

Proč se z vašich drinků staly legendy a jak vymýšlíte názvy?
To upřímně nevím, ale asi proto, že mě to baví, dělám to rád a s láskou. Jména míchaných nápojů mě sama od sebe nenapadají. Listuji ale dámskými časopisy nebo v televizním programu a vždy nějaký vhodný název najdu.

Kde hledáte inspiraci?
Inspiraci řídí zadání tématu soutěže. Také roční období hraje velkou roli. Tím mám na mysli, jaký druh ovoce, zeleniny a bylinek je v kurzu. Trend velí používat vše čerstvé.

Proč budete pracovat v andělském klubu Kotnov?
Z Tábora pocházím. Kotnov je jedním z nejkrásnějších klubů v Česku. Je designově velmi vytříbený a pro mě je radost míchat v něm koktejly.

Připravíte pro klub speciální koktejl?
Přemýšlím. Nejdřív si chci ale zjistit, jací lidé do klubu chodí, abych mohl pití připravit tak, aby všem chutnalo. V klubu jsem každý pátek a sobotu a lidé mohou ochutnat všechny moje drinky, mezi kterými je i Lady Scarlett.

Máte ambice vychovávat nové barmany nebo se stát členem poroty v barmanské soutěži?
V Kotnově jsem v pozici takového ambasadora. Pokud mohu, rád poradím a nové talenty něco přiučím. Ale jinak jsem raději za barem než před ním, takže jsem se vždy úlohy porotce vzdal. Plánuji, že se na nějakou soutěž přihlásím. Doufám, že vyhraji svůj třiadvacátý pohár. Konkurence je však rok od roku větší.

Prozradíte recept na slavný drink Lady Scarlett?
Recept je naprosto jednoduchý. Smíchejte dva centilitry ginu, dva centilitry likéru Cointreau, centilitr limetového sirupu, centilitr bitter sirup Monin a centilitr suchého martini.