Více než sto dvacet sportovců, jejich doprovodů, organizátorů a hostů čekalo na zprávy, jak si jejich týmy vedly, kdo postupuje do vyšší soutěže nebo sestupuje (má dovolenou) v nižší lize.

O občerstvení se účastníci postarali sami. Podle zavedeného zvyku, ti z třetí ligy dodali nápoje, z druhé slané pochoutky a z první sladké dobroty.

O vyhlášení výsledků se postarala ředitelka celé soutěže, Petra Coufalová.

Zkušenější tým Klíčkařů s náskokem sedmi bodů převzal pohár za 1. místo a postoupil do elitní ligy. Radost z úspěchu byla převeliká a modří ve složení kapitán - Michal Náhlovský, Michal Vladyka, Jiří Vladyka, Jiří Ciffra, Martin Šmol a Martin Dušek si užívali potlesku.

Klíčkovské Dračice sice skončily na posledním, 6. místě, ale jejich zlepšující se výkon je příslibem úspěchu pro příští ročník soutěže. Ryze ženské družstvo závodí ve složení kapitánka - Petra Vítková, Věra Tikalová, Ilona Brůžková, Jitka Vlková a Andrea Oharová.

Děkujeme Klíčkovským Dračicím i Klíčkařům za úspěchy a skvělou reprezentaci a přejeme hodně úspěchů do dalšího ročníku Jihočeské ligy v iBoccii 2019 -2020.

Jolana Prokopová a Kamil Sixta