Ve čtvrtek 18. dubna ráno se tak řidiči mohli v Přísečné na Českokrumlovsku setkat s dopravními policisty, preventistkou krajského ředitelství a promotérkou. Ti se zapojili do dopravně preventivní akce, kterou realizuje Policie České republiky ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven již desátým rokem pod názvem Řídím, piju nealko pivo. Řidiči, kteří měli veškeré náležitosti v pořádku, dostali podle policejní mluvčí Lenky Krausové od promotérky alkotester a nealkoholické pivo. "Projekt upozorňuje na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů za volantem. Do projektu se dále zapojí také policisté v Táboře, Českých Budějovicích a dalších městech," upřesňuje mluvčí policie.

O velikonočních svátcích se budou policisté věnovat jak dopravě, tak dohledu na veřejný pořádek. Zaměří se tedy i na společenské, kulturní a jiné akce. "Během svátků míří mnoho lidí za svými rodinami daleko od svých domovů, a na cesty se také vydávají sváteční řidiči, proto připomínáme, že je důležité si před delší cestou odpočinout a pokud se necítíte dobře, cestu raději odložit," nabádá Lenka Krausová.

"Do cíle své cesty dojeďte v pořádku, dodržujte pravidla související s provozem na našich silnicích. Buďte vůči sobě navzájem ohleduplní a obezřetní. Na cestách pamatujte, že je důležité dojet v pořádku, zbytečně neriskujte a věnujte se řízení," vyzývá řidiče dále policejní mluvčí.

Dále se jihočeští policisté projektem Kolik varování ještě potřebuješ snaží snížit dopravní nehodovost v našem kraji. "Jediný, kdo nám s naplněním tohoto cílem může pomoci, jste vy a my, řidiči," říká na závěr Lenka Krausová.