Pátek 17. února:

* 19 hodin, Jistebnice
Povídání Honzy Trávy Trávníčka o zdolání šesté nejvyšší osmitisícovky Cho-Oyu, přezdívané také jako Tyrkysová bohyně, začíná dnes v 19 hodin v kulturním domě. Beseda bude doplněna o obrázky z Tibetu. Vstup 100 Kč.

* 20 hodin, Řepeč
V sále řepecké hospůdky se od 20 hodin koná holubářský ples. Hraje kapela Doubravanka.

* 20 hodin, Veselí nad Lužnicí
Na farní ples můžete dnes zavítat do Veselí. Ples začíná ve 20 hodin v kulturním domě a k tanci i poslechu bude hrát kapela Vysočinka. Vstupné 240 Kč.

Sobota 18. února:

* 8.30 Košice
Při druhém Košickém masopustu se masky sejdou již v 8.30 hodin u kapličky a vydají se po trase Točna – Doubí – Brož – Lipky – Malá strana – Hůrka. Ve 20 hodin pak začne v kulturním domě velký maškarní rej, na kterém zahraje skupina H-Band.

* 13 hodin, Čekanice
Blanicko-čekanický průvod s hudbou a domácím občerstvením se sejde ve 13 hodin před pivnicí U Žida na Blanickém předměstí. Maškary pak vyrazí směrem do Čekanic, kde bude od 15 hodin připraven v restauraci Na Pěkné Vyhlídce dětský karneval.

* 14 hodin, Tábor
Sobotní vlastivědná porcházka zavede zvídavé účastníky zajímající se o historii Tábora a jeho okolí do ulic Nového Města, aby se seznámili s lidmi a událostmi, které jim daly své názvy. Sraz Sobotníků je na kraji Nového Města u meteorologického sloupu na nároží ulic Budějovické a 9. května ve 14 hodin. Dospělé návštěvníky výpravy seznámí s vývojem a proměnami uliční sítě historičky Husitského muzea Jitka a Lenka Vandrovcovy, program pro děti připravila Kateřina Nimrichtrová a Andrea Oudysová.

* 19 hodin, Nadějkov
Divadelní soubor SDH Božejovice zahraje pohádku Hrátky s čertem. Hrát se bude v sále hostince U Jandů na nadějkovském náměstí, začátek v 19 hodin.

* 20 hodin, Padařov
Tradiční maškarní bál na téma Z pohádky do pohádky začíná v místní hospodě ve 20 hodin. O hudbu se postará Duo Anděl. Od 14 hodin se koná dětský karneval.

*20 hodin, Tábor
Hudební skupina Eden zahraje od 20 hodin v baru Siesta na Sojčáku.

* 20 hodin, Bechyně
V Bechyni budou mít dnes od 20 hodin ples rybáři. V programu vystoupí mažoretky, dojde na pasování mladých rybářů, chybět nebude půlnoční překvapení a soutěž o ceny. K dobré náladě i tanci bude v kulturním domě hrát kapela MIDI. Vstupné v předprodeji 150, na místě 180 korun.

* 21 hodin, Veselí nad Lužnicí
Koncert kapel Tlustá Berta a Náhodný výběr odstartuje ve 21 hodin v kulturním domě. Vstupné na místě 200 Kč.

Neděle 19. února

* 14.30 hodin, Tábor

Divadlo Drak Hradec Králové zve děti do Divadla Oskara Nedbala na představení O dvanácti měsíčkách.. Poetická pohádka na literární motivy Boženy Němcové o nebohé Marušce, kterou pošlou v mrazu pro jahody začíná ve 14.30 hodin. Vstupné 80, 60 korun.

* 14.30 hodin, Veselí nad Lužnicí
Farnost Veselí nad Lužnicí pořádá pro děvčata a chlapce do deseti let farní karneval. Koná se v kulturním domě a začátek programu je v 15 hodin.

* 15 hodin, Planá nad Lužnicí
Popletenou masopustní pohádku aneb Jak Jeníček s Mařenkou nenašli perníčky zahraje dětem loutkové divadlo Na nitce. Představení se koná od 15 hodin v městské knihovně. Vstupné je dobrovolné.

* 18 hodin, Tábor
Další díl LiStOVáNí představí knihu Mé dětství v socialismu. Ján Simkanič oslovil více než 60 známých i méně známých osobností, aby se ohlédli za svými dětskými léty strávenými v období socialismu od 50. do 80. let a vznikla tak pestrá mozaika originálních příběhů. Pavel Oubram, Gustav Hašek a Věra Hollá vás ve svém scénickém čtení provedou těmito vzpomínkami.

* 19 hodin, Soběslav
Divadelní hra Drahá Mathilda se koná od 19 hodin v kulturním domě. A i když jde o tragikomický příběh osudové lásky, je hra plná lidského humoru a porozumění. Vstupné od 320 korun.