Pokuty, které od hygienické stanice v Českých Budějovicích každým rokem organizátoři dostávají, jsou podle nich zcela neúměrné tomu, jak jsou za porušení hlukových limitů sankcionovány jiné hudební open air akce v České republice. Běžně se jedná o částky tisícové, maximálně desetitisícové. Festival Mighty Sounds dostal za rok 2010 pokutu 90 000 korun, za rok 2011 už se jednalo o 180 000 korun a za rok 2012 jde o částku 210 000 korun (pozn. po odvolání sníženo ministerstvem zdravotnictví z původních 360 000 korun). Za loňský rok se pokuta vyšplhala na 420 tisíc korun.

"Na konci února jsme obdrželi, jako už tradičně každým rokem, rozhodnutí Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje. Vyplývá z něj, že jsme byli znovu pokutováni za překročení povolené hladiny hluku v době pořádání festivalu. Pokuta je oproti loňsku opět dvojnásobná, tentokrát dosáhla mimořádně vysoko: 420 000 korun. Pokud bychom takovou pokutu museli zaplatit, je téměř jisté, že by to zabránilo pořádání dalších ročníků. Festival Mighty Sounds by skončil. Letošní ročník samozřejmě proběhne podle plánu. Proti tomuto rozhodnutí se, jako v minulosti vždy, odvoláme," vyjdařují se na internetových stránkách festivalu organizátoři.

I vy se zapojte se svými názory do diskuze. Jsou podle vás pokuty nesmyslné? Hlasujte v anketě, zda vás hluk z festivalu obtěžuje…