Ve středu vstoupila něžná komedie Jiřího Menzela do kin v Praze a den na to v Táboře. Jiří Menzel se zúčastnil pouze těchto dvou premiér. Důvod byl jasný - v Táboře se natáčel značná část filmu. 

Kus loňských letních prázdnin prožil filmový štáb v Táboře, kde si našel divadlo, ulice Starého Města a restauraci hotelu Nautilus, kde se za barem otáčela Ivana Chýlková. Do filmu použil Jiří Menzel tisíc komparzistů, příležitost tak dostali mnozí lidé z okolí Tábora. Ve čtvrtek šli do kina zkontrolovat, zda ten jejich záběr ve filmu zůstal. 

"Můj tam zůstal a poznala jsem se, ale jen proto, že ten záběr znám, jinak mne nikdo nepozná," říká o své "roli"  komparzistka Mirka Škrdletová z Tábora. Snímek se jí líbil, ale očekávání bylo přece jen větší. "Trošičku mne zklamal, čekala jsem od pana Menzela o něco víc. Podle mne ten film nemá tah, chybí mi víc příběhu a zdá se mi roztříštěný. Ale je v něm krásná hudba, takže hlavní roli má Mozart," hodnotí divačka a na druhou stranu vyzdvihla výkon představitelů hlavních rolí Jana Hartla a Martina Huby.  

"Hezký. Já tam sice nehraju, ale líbilo se mi, že se film natáčel v Táboře. Je to milý film, který pohladí po srdci," přidala svoje dojmy Jana Svobodová z Tábora.