Složení rady:
T2020: Jiří Fišer, Kateřina
Bláhová, Petr Havránek
ČŠSD: Olga Bastlová,
Tibor Stano
ANO 2011: Radka Maxová,
Petr Novák
Jinak!: Michaela Petrová,
Miloš Tuháček

„Vyjádřili se tak, že uskupení koalice akceptují, ale že ještě mají nějaké věci ke konzultaci. Dohodli jsme se, že se ještě tento týden nad programovým prohlášením sejdeme," upřesnil Jiří Fišer.

Minulý týden ve čtvrtek podepsal se zástupci ČSSD a Jinak! společné prohlášení, že jsou připraveni koalici vytvořit a na návrh ČSSD ji případně rozšířit o ANO 2011. Tento záměr teď spěje k cíli, což za hnutí Andreje Babiše potvrdila poslankyně a nová zastupitelka Radka Maxová. „Naši členové souhlasili, abychom tuto nabídku přijali, ale ještě si musíme projít programové průniky a naše priority. Naším tématem například byla prorodinná politika, trápí nás doprava a také bychom chtěli zřídit pozici energetika. S ohledem na výši poplatků za energie by se tomu měl někdo věnovat," nastínila Radka Maxová. Společně s kolegou Petrem Novákem mají obsadit dvě neuvolněná místa radních.

Nyní se všichni budoucí partneři seznamují s návrhem koaliční smlouvy a začnou se bavit o rozdělení rezortů a personálním obsazení.
„Jednáme o tom, že v radě bude Olga Bastlová a já. Zatím to však stále není definitivní," nechává Tibor Stano z ČSSD otevřená vrátka. Miloš Tuháček z Jinak! je stručnější: Michaela Petrová a on.