V obchodě by ta kola rozhodně nezaujala, na Žižkově náměstí si kupce mohla vybírat. Například cena letité „ukrajiny" se ze stovky dostala na 666 korun. Vydražil si ji starosta Jiří Fišer, když s ní napřed úspěšně objel celé náměstí. Samou radostí ji chtěl zdvihnout na hlavu, ale pod její tíhou se mu podlomila kolena.  

Sommelier Jan Čulík, v bílé říze, jakou nosil bůh vína Dionýsos, zase Fokus podpořil 333 korunami a od soboty je majitelem retro hrnečku s talířkem. Zrovna po takovém toužil.
„Právě hrneček s tímto objemem mi chyběl, takže žádná dobročinnost, to byla potřeba!" radoval se z úspěšné dražby, která začínala na 33 korunách.

O kolečko víc je projekt, jenž se na náměstí objevil poprvé loni, kdy Fokus slavil 15. výročí. Dobrovolníci opět oběhli nebo na kole objeli náměstí a diváci na ně uzavírali sázky. I tyto peníze podpoří činnost spolku, jenž pečuje o lidi s dušením onemocněním. Nejvíc peněz na sázkách vylákal z kapes přihlížejících psychiatr Libor Macák, jenž náměstí objel na kole. Soupeřem mu byl ředitel Fokusu Jan Mácha. Ten běžel s duší od kola. Spojil tak oba symboly dohromady. 

Význam nejen názvu akce vysvětlila projektová manažerka Radka Rybáková. „Chceme jím říct, že nám totiž vůbec nevadí, když má někdo o kolečko víc."

Zisk benefice Fokus směřuje na účet nového centra, které chce v Táboře pro své klienty vybudovat.
„Centrum duševního zdraví je nový prvek v péči o nemocné, který propojí zdravotní a sociální služby. Lidem při zhoršení stavu nemoci například umožní vyhnout se dlouhodobé hospitalizaci v nemocnici," přiblížila Radka Rybáková.

Veřejnost zároveň zve i na jejich další akci. Na konci měsíce během festivalu Tabook budou mít v kavárně MP7 na Žižkově náměstí výstavu komixů. Ty zachycují skutečné příběhy jejich klientů. Autorem kreseb, které vycházely v Reflexu, je Stanislav Setinský.