„Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili výskyt živých i mrtvých švábů, výrazně znečištěnou podlahu v kuchyni či zanedbaná chladicí zařízení. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor," popisuje SZPI na sociálních sítích, co kontrola odhalila v indické restauraci Tandoor na Žižkově náměstí v Táboře.
Úklid zjevně personálu nic neříkal. „V prostoru kuchyně inspektoři SZPI narazili na pořádně znečištěnou podlahu, na níž se nacházely zaschlé tmavé skvrny, zbytky pokrmů, drobky či slupky od cibule. Nejvíce se nečistoty hromadily na hůře přístupných místech – mezi lednicemi, pod pracovními stoly či za pecí na placky. V nepřijatelném hygienickém stavu se nacházela rovněž chladicí zařízení. V silně znečištěných lednicích se vyskytovaly zaschlé mastné skvrny či zbytky pokrmů. Mrazicí zařízení, která se nacházela ve skladu a sloužila k uchování surovin pro výrobu pokrmů, byla rovněž znečištěna mastnými skvrnami a zbytky potravin a tvořila se v nich silná námraza," doplňují inspektoři detaily.
A to zdaleka nebylo vše, v popisovaném chlívku se dařilo hmyzu. „Živí i uhynulí švábi se nacházeli na různých místech v provozovně – např. ve skladu na podlaze pod regály s potravinami, ve spojovací chodbě vedoucí do kuchyně nebo v kuchyni v blízkosti lednice či umyvadla,"