Jedenáctý ročník, a tak jedenáct bláznivých disciplín, při kterých se soutěžící občas i hodně zapotili. Nešlo o trhání rekordů, ale o zábavu pod širým nebem. Kdo si odnesl putovní pohár, připraví hry příští rok. Letos to byli Nadějkovští, kteří tedy nezávodili, ale starali se o druhé a o organizaci. Celodenní klání si před lety vymyslelo sdružení Čertovo břemeno, které zasahuje až do části benešovského okresu.

„My jsme zatím vynechali asi jen jednou a za tu dobu jsme celé hry vyhráli dvakrát. Teď ale těžko říct, kdo vyhraje letos. Koukám na týmy a zatím nedokážu odhadnout favorita," nepouštěl se Luboš Tejnor z týmů hasičů z Pikova po první disciplíně, kterou byl týmový běh s překážkami, do tipování. První vítězství totiž vůbec nic neznamená. 

Disciplíny se každým rokem mění, a tak hráči netuší, jaké blázniviny je čekají. „Bývá jich deset, ale my jsme připravili jednu navíc. Jednotlivé soutěže máme trošku tématické, takže se nám nechtělo je seškrtávat, aby se vešly do toho příběhu," vysvětlila za pořádající Iveta Steinbauerová.

Po 14. hodině bylo na louce teprve po třetí disciplíně. A Brabenci z Libenice si dávali velké šance: „Držíme se, je to napínavé, ale já si myslím, že na to máme." „Tak určitě, šance jsou." „Když to tam vzadu podržíme, tak můžeme i vyhrát," překřikovali se slovníkem po vzoru fotbalistů a hokejistů. Nejvíc si věřili v disciplíně, která teprve měla přijít.  Prý bude v pití, jenže to se možná i planě těšili.