Na plotech u křižovatky Na Mýtě a u silnice E55 u obchodní zóny v Táboře směrem na České Budějovice ještě před pár hodinami viselo osm volebních plachet s fotografiemi táborského lídra kandidátky ANO 2011 Petra Nováka a šéfa hnutí Andreje Babiše. Někdo jim je ale odřezal. Z křižovatky zmizely úplně, u E55 zůstaly ležet v příkopu. Hnutí vznikla škoda za výrobu a vyvěšení 20 tisíc korun. 

S nehodou to nespojují

Se čtvrteční tragickou dopravní nehodou v Táboře, při níž zemřela starší žena a viněný je z ní v té době místopředseda táborské organizace ANO 2011, to ale Petr Novák podle svého vyjádření nespojuje, byť je jen pár metrů od plotu firma Latop, již vlastní otec jejich vyloučeného místopředsedy.

"S tímto to vůbec nespojujeme a nespojujeme to ani s politickou objednávkou. Vidím za tím vandalismus. O to víc nás to teď motivuje a v předvolební kampani budeme pochopitelně pokračovat. Totoho se nezalekneme," vyjádřil se Petr Novák s tím, že na kampaň si většinou fimancují sami a něco získali od sponzorů. Celkem si vyčlenili 150 tisíc korun. Prozatím nezjistili, že by někdo plakáty ponilčil i na jiných místech.  

K případu volali policii. Ta například souvislost s nehodou v tuto chvíli vyloučit nemůže. "Vždy u případu šetříme veškeré souvislosti, zda tento čin s nehodou souvisí ale ukáže až další šetření. Prověříme i záznamy z kamer a budeme hledat případné svědky," potvrdil mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek. 

Podle prvotních informací, které policie má, se pachatel zřejmě dopustil trestného činu poškození cizí věci, na nějž zákon pamatuje mimo jiné až s ročním vězením. Pachatel je ale navíc vystavený i stíhání za krádež a poničení cizí věci, takže jeho trest může dosáhnout až dvou let vězení.