Na nádvoří Státního zámku Hluboká nebo v případě nepřízně počasí v sále Alšovy jihočeské galerie už František Nedvěd bohužel nezahraje. Koncert, který měl s kapelou Tiebreak naplánován na pátek 30. července se však neruší. Jak oznámili pořadatelé, ujme se ho syn Vojtěch Nedvěd a věnuje ho památce svého otce.

Legenda české country, folku a trampských písní, zpěvák a skvělý kytarista František Nedvěd podlehl těžké nemoci v neděli 18. července. Dlouhodobě se léčil s rakovinou plic a prodělal také koronavirus.

František Nedvěd

Muzikant, který se narodil 19. září 1947, zemřel ve věku 73 let v neděli 18. července. Písničkář, který byl s bratrem Janem ústředním členem slavné skupiny Brontosauři, prohrál boj s rakovinou. Dlouhá léta hráli společně s bratrem, o jejich popularitě svědčí fakt, že v roce 1996 koncert na Strahově navštívilo 60 tisíc lidí. Poslední rozloučení se koná v sobotu 24. července od 11 hodin v obřadní síni krematoria v Praze – Strašnicích.

Poslední koncert Františka Nedvěda, Olomouc - Horní náměstí, 9. 7. 2021
FOTO: Poslední koncert Františka Nedvěda. Utekl jsem za vámi z nemocnice, říkal

Jak uvádí pořadatelé 65. ročníku Hudebního léta v Hluboké nad Vltavou, je jim velmi líto, že již posluchačům nemohou zprostředkovat koncert této legendy českého folku a člověka s velkým muzikantským srdcem.

"Po domluvě se synem pana Nedvěda - Vojtěchem Nedvědem jsme ale došli k závěru, že ani táta - František, by si nepřál, aby se koncert zrušil. Přijměte tedy pozvání na hudební vzpomínkový večer na Františka Nedvěda, kterým nás provede jeho syn Vojtěch společně s kapelou Tiebreak," je uvedeno na oficiálním webu.

Bylo to jeho přání

Jak doplnila za organizátora Agenturu Sinfonie Lucie Vítovcová, věc se má tak, že sám František Nedvěd si přál, aby se koncert nezrušil. "Jeho syn Vojtěch s ním jezdí po koncertech už několik let, hraje na kytaru a zpívá, takže pro něj není problém odehrát koncert s kapelou Tiebreak," zmínila s tím, že problém to bude spíše po psychické stránce.

"Ale přál si, aby se koncert mohl uskutečnit, tak mu jeho přání splníme. Součástí večera bude jak povídání o "tátovi", tak i jeho největší hity," prozradila Lucie Vítovcová.