O tom, že Dagmar Vlková na kvalitu piva dohlíží pečlivě svědčí polotmavý ležák Klostermann, který minulý týden obhájil prvenství na odborné degustaci na Žateckých slavnostech chmele. ,,Klostermann nám dělá radost. Je to pivo, které určitě ocení i ženy, i když já osobně mám raději světlá piva. Z naší produkce mám asi nejradši Otavský zlatý ležák, to je takové to pivo, že když vypiju jedno, tak mám chuť na další," vysvětluje strakonický sládek. Označení "sládková" se prý v pivovarnictví vůbec nepoužívá, protože žena na této pozici je v Čechách vzácností. Dagmar Vlková je pivovaru od osmnácti let a prošla si všemi profesemi, od laboratoře po výrobu než si ji na pozici sládka vybral muž, který byl sládkem ve Strakonicích přes 41 let. "Pivo je má životní láska, je to živý organimsus," říká Dagmar Vlková. Pivovar v současné době vaří 9 druhů nepasterovaných piv a v loňském roce dosáhl výstavu přes 66 tisíc hektolitrů. Na snímku je stáčení piva Skklepák, které se stalo hitem sezóny v pivovaru. Jedná se o velmi živé nefiltrované pivo určené k rychlé konzumaci a je ideální zejména pro vodáky už proto, že stáčeno do plastových lahví. ,,Chtěli jsme jen uskopojit poptávku, když přišel někdo z ulice a chtěl si odnést živé pivo z tanků. Tak jsme ho začali ručně stáčet, aby bylo k dispozici ke grilování nebo na vodu. Jsme příjemně překvapení jaký je zájem. Za měsíc se prodá přes 6 tisíc lahví," popisuje vznik Sklepáka ředitel pivovaru Jaroslav Tůma.