Před zimou bývají ve městě chráněné všechny kašny i fontány a nyní je pracovníci technických služeb postupně uvedou do provozu.

Zimního poklopu se jako první v Táboře zbavila kašna na Žižkově náměstí.Zdroj: David Peltán"Začali jsme na Žižkově náměstí, aby tato historická byla otevřená už před Velikonocemi, a postupně budeme s odkrýváním a čištěním postupovat tak, aby od 20. dubna byly kašny v provozu," upřesnil Josef Koudelka z technických služeb s tím, že zimu kašny přečkaly bez závad a rytíř Koudelka z renesanční kašny dostal i svůj praporek, který zimu přečkává na odboru kultury.

Tuto kašnu si Táborští vybudovali v letech 1567-1568, přičemž dílo zadali kamenickému mistrovi Ondřejovi ze Sušice. Kašna se stala součástí systému zásobování města vodou. Uprostřed na sloupku s korintskou hlavicí usadil autor rytíře, jenž je symbolem tržní práva města, tedy, že se mohly konat výroční trhy. Již naši předci rytíře pojmenovali Koudela nebo Koudelka. Historik Zdeněk Vybíral se domnívá, že jméno mohl dostat podle jednoho z husitských hejtmanů. V ruce držel rytíř prapor na znamení, že se ve městě koná trh. K zimnímu spánku se kašny a fontány v Táboře uloží zase v polovině října.