Hluk, prach, rozkopané chodníky a tržby klesající bleskovou rychlostí nejsou jedinými nešvary rekonstrukce Křižíkova náměstí, kterou musí obchodníci v této táborské lokalitě snášet. A co víc. Aby se Radim Stolina dostal do práce, musel přelézat odpadky a řešit nesnesitelný smrad. Popelnice totiž končily přímo ve vchodu obchodu 
s hudebninami Viva Musica, kde dělá vedoucího.
Podle jeho mínění vedení města obnovu parteru náměstí nezvládá, a proto s majitelkou obchodu vznesli na radnici několik stížností: „Veškeré popelnice od rohu zastávky MHD stáhli až sem 
k nám. Nikoho ani nenapadlo třeba jejich počet zredukovat a vyvážet je častěji," rozčiluje se Radim Stolina, kterému již dochází trpělivost.

„Neustále máme před vchodem do prodejny nějaké zábrany, a pak se tady ještě brodit v odpadcích, které přetékají? Tolerovali jsme to několik týdnů v dobré víře, že rekonstrukce půjde rychle," míní vedoucí prodejny s tím, že když se podívá na ulici, o obrovském pracovním nasazení dělníků se nedá mluvit.

Lenka Koubková z odboru životního prostředí vysvětlila, že se město snažilo najít řešení. „Popelnice se vyváží pravidelně dvakrát týdně a mohlo se stát, že se k nim kvůli těžké technice třeba nedostali. Chtěli jsme je přesunout zpět na zastávku, ale tam je problém zase kvůli stavařům. Ti mi ale přislíbili, že do konce příštího týdne budou chodníky hotové a popelnice se vrátí na původní místo," sdělila Lenka Koubková.

Výtky skončily na stole odboru investic. „Bylo mi řečeno, že problém se musí řešit komplexně a ne jen přesunutím k sousedovi. To ale přesně udělali tady u nás," podotkl Radim Stolina.
Obchodníci kvůli rekonstrukci ale přicházejí o více než polovinu tržeb a jak v minulém týdnu sdělil pro Táborský deník Josef Svatek, spolumajitel restaurace U Rytíře, podnikatelé by uvítali kompenzaci: „Město nechce slyšet ani o tom, že by nám nebo majitelům domů nějak pomohlo a přispělo třeba na provoz," reagoval Josef Svatek.
Podle vysvětlení šéfa odboru investic Karla Hotového zákon o komunikacích říká, že nikdo na kompenzaci nákladů vzniklých v rámci uzavírky nemá nárok. „O nějaké kompenzaci může rozhodnout vedení města, ale to není odbor investic. Domněle poškození by si o ni museli zažádat," shrnul Karel Hotový.
Přitom by podle vedoucího prodejny s hudebninami stačilo, kdyby radnice dala podnikatelům nějakým gestem najevo, že si jich váží „Kdybychom dostali třeba nabídku na kompenzaci, měli bychom alespoň pocit, že městu nejsme ukradení. Zatím to tak ale vůbec nevypadá," uzavřel Radim Stolina.