K naplnění svých předvolebních cílů má místostarostka pro dopravu Michaela Petrová z Jinak! ještě daleko. Zatím zvládá první krok: úlevu pro děti. Z jejího předvolebního sloganu „S MHD po Táboře levněji. Zrušit pásma a nastavit roční předplatné po Táboře za 500 korun" po téměř dvou letech není nic. Malý krok vpřed by jí teď měli zajistit školáci z prvního stupně, maximálně ve věku do 12 let. Ti už v září nebudou za jízdu v městských autobusech platit. Ještě ale musí vyhrát jedno hlasování.

„Je to jen dobře, děti si často lístek zapomínají a rodiče pak platí pokuty," schvaluje postup Martina Slavíková z Tábora, která má devítiletého syna.
Ulevit rodinám s dětmi se rozhodlo sedm z devíti radních. Na schůzi chyběl jen Petr Havránek z T2020 a druhý hlas dětem chyběl od Radky Maxové z ANO, která se hlasování zdržela.
Michaela Petrová ještě musí uspět u zastupitelů, jim bezplatné jízdné předloží 23. května.
„Rozhodli jsme se, že úlevu poskytneme všem dětem, nejen táborským. Ještě ale musíme s Comettem Plus dořešit organizační záležitost, zřejmě budou mít děti průkazky," naznačuje místostarostka.
Celou ztrátu – 1,7 milionu ročně, uhradí jen Tábor. Planá nad Lužnicí a Sezimovo Ústí podporují plošné zlevnění jízdného pro všechny pasažéry a investici do nových vozů. 

Ujeté kilometry autobusů:
Rok 2013: 1,906 mil.
Rok 2014: 1,891 mil.
Rok 2015: 1,854 mil. *Optimalizací spojů dochází k žádaným úsporám km, jejich počet se snížil také zrušením zastávek u Tesca.

Přepraveno lidí:
Rok 2013: 7,536 mil.
Rok 2014: 7,538 mil.
Rok 2015: 7,518 mil.

Vlastníci dopravní společnosti Comett Plus:
55% COM 6 Tábor, jednatel Zdeněk Turek 
45% SMOOT - Sdružení měst a obcí okresu Tábor