„Dali jsme se dohromady před patnácti lety. Od padesátých let se tady pořádá Anenská zábava, tak nás napadlo, ji trochu okořenit," popisuje vznik průvodu Jarmila Kramperová z Malšic. „Takže jsme vymysleli různá témata a každý rok máme jiné. Letos jsme za sexy kosmetičky podlahových krytin," směje se.

Odlišný kostým měly pouze dámy jsoucí hrdě vpředu s praporem. Dětem po cestě rozdávaly perníčky. „Jsme ženský z Malšic, Bečic a dalších okolních vesnic. Baví nás vymýšlet takové bláznoviny. Nejmladší z nás je pětapadesát a nejstarší osmdesát," popsala Marie Háková z Malšic a dodává: „Na návsi máme vždy takový taneček a pak ještě na Lužničance, kde průvod pokračuje zábavou. Trénujeme měsíce dopředu v malšické školní tělocvičně. Pořádáme i jiná posezení a zpíváme. Scházíme se, protože samoty doma má každý dost."
Na počátky tradice pamatuje i Zdeňka Tupá z Bečic. „Kdysi tady byly vyhlášené zábavy a jezdilo se sem na koňském potahu. To jsme byly ještě mladé a svobodné," konstatovala.

Muži se ale účastnit nesmějí. Proto zajišťují po cestě muziku či jsou v roli pozorovatelů: „Ani mě to nemrzí. Asi by mi růžové šatky moc neslušely, proto holkám raději fandím," uzavřel Miroslav Kratochvíl.