V Českých Budějovicích na Lidické třídě auto srazilo chodce, na místě podle policejních informací zasahují složky integrovaného záchranného systému, neboť se jedná o nehodu se zraněním. Komplikace se očekávají do osmi hodin.

Čtěte také: Mladík bez řidičského průkazu srazil 2 ženy

Na několik hodin se předpokládá uzavření dálnice D3 u Tábora  "U Mašáta" ze směru od Budějovic na Prahu, kde je převrácené nákladní auto a probíhají záchranné práce. Nehoda je se zraněním. "Upozorňujeme řidiče všech motorových vozidel, že dnes dopoledne bude z důvodu vážné dopravní nehody zcela uzavřen úsek dálnice D3 mezi 79 - 76 km, tzn. úsek u sjezdu Tábor – Čekanice. Krátce po 05:30 hod. jel u nájezdu ze silnice I/19 od Pelhřimova na dálnici D3 směr Praha, řidič nákladního vozidla tovární značky Mercedes s cisternou, kdy zatím z nezjištěných příčin došlo k převrácení vozidla na levý bok," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Podle jeho slov na místo okamžitě od oznámení přijeli příslušníci složek Integrovaného záchranného systému, kteří se o těžce zraněného řidiče postarali a zajistili místo dopravní nehody.

Více najdete zde: Nehoda cisterny zablokovala u Tábora dálnici D3

Objízdná trasa je stanovena pro všechny vozidla ve směru na Prahu – v Táboře Chýnovskou ulicí, Zavadilskou ulicí, Soví ulicí a v Čekanicích se najede na silnici I/19, která vás dovede k dálnici D3. "Vzhledem k tomu, že bude přečerpáván náklad z cisterny, lze očekávat dopravní komplikace po celé dopoledne. Uvedenou dopravní nehodu vyšetřují dálniční policisté z Chotovin," dodal mluvčí Policie ČR Milan Bajcura.