Vánoce jsou nejen nejkrásnější  křesťanským svátkem, který přijala za své i většina ateistů, ale také dobou dobročinnosti a obdarování, kdy se jeden druhému snažíme udělat radost. Radost jste poslali i do bechyňské rodiny Pavlíny Masopustové. Její dvouletý Kryštůfek, který trpí dětskou mozkovou obrnou, díky vám prožil báječné Vánoce. Dárky od vás se pomalu ani nevešly pod stromeček. Děkujeme vám všem, že jste tak báječně zareagovali na článek, který jsme o Kryštůfkovi napsali. Díky tomu teď roste jak sbírkové konto, tak také počet pytlů s plastovými víčky, které posíláte mamince Pavlíně, nebo nosíte do redakce Táborského deníku.

Ve středu jsme vyrazili do Bechyně s prvními dvaceti kilogramy víček od vás a také s obálkou s třemi stovkami korun, které u nás nechala anonymní dárkyně. To je důkaz, že ještě nejsme tak zkažený živočišný druh.

„Moc všem děkujeme, Vánoce měl Kryštůfek skutečně úžasné, protože dostal spousty dárků od lidí z různých míst republiky," říká maminka Pavlína a otvírá sešit, v němž si pečlivě vede evidenci, aby se všemi dárci mohla komunikovat, popřát jim spokojené svátky nebo sdělit, jaké pokroky chlapec dělá.

Jsme moc rádi, že od začátku prosince, kdy jsme příběh mladé maminky dvou dětí zveřejnili, naskočilo na jejich sbírkovém kontu přes 40 tisíc korun. Kryštůfkovi tak pomáháte k rehabilitaci na Slovensku.
„Když jste o nás napsali, chybělo nám na léčebný pobyt asi čtyřicet tisíc, od té doby se nasbíralo ještě o tři tisíce víc. A rozjela se i víčka, dokonce pár rodin nás osobně navštívilo a víčka přímo dovezli. A úžasně zareagovala také Jednota, díky článku mne poznala jedna paní z obchodu a teď pro nás budou víčka sbírat a také nám k Vánocům dali potravinový balíček," neskrývala paní Pavlína radost a tak trochu i dojetí z nezištné pomoci, zatímco Kryštůfek měl zrovně v práci hrající stůl, který mu k Vánocům zaslali Rychetští z Ústí nad Orlicí.

Spojení Pavlíny Masopustové s Jednotou vedlo přes anděla. Toho si v obchodě Jednoty, kde pracuje její sestra,  zahrála na mikuláše. Anděl vybouchl, a protože si Pavlína Masopustová nedokázala představit Mikuláše a čerta bez anděla, bez přemýšlení zaskočila. Po článku v novinách byla indentita anděla  odhalena. Paní, která ji i v převleku poznala se pak postarala, že od Nového roku budou víčka pro Kryštůfka sbírat i v prodejnách po celém okrese.

Víček totiž potřebují 10 tun. Skutečně neskutečných 10 tun. Kam se u nich doma podíváte, jsou naskládané pytle s víčky, které paní Pavlína po večerech čistí a třídí podle barev a speciálního označení. Práce hrozná, ale za ní mladá maminka vidí potřebné peníze pro svého syna, se kterým i osmnáctkrát v měsíci jede za lékaři do Českých Budějovic. Pochopení a vstřícnost s víčky naštěstí našla i u vedení města, které jí půjčilo místnost, kam už vytříděná víčka může ukládat než je nákladní auto převeze do výkupny.

Pomoc Kryštůfkovi

• Účet sbírky pro Kryštůfka na rehabilitační pobyt v centru Adeli: 231098527/0300; variabilní symbol: 5122011
Zpráva pro příjemce: Kryštof
Více info: www.pomoc-krystofovi.ic.cz

Metoda ADELI:

• Metodika ADELI je rehabilitační léčba pro děti a dospělé s cerebrálními poruchami pohybového ústrojí.
• Je účinná ve více než 98 procentech případů.
• Obsahuje komplexy individuálně přizpůsobených neurofyziologických cvičení v obleku ADELI, která jsou aplikována s ohledem na formu, stadium a stav pacienta.
• Oblek vytváří virtuální svalový skelet, který stabilizuje držení těla a končetin.