V pátek na hřišti slavili Chýnovští s malými dětmi svatojánskou noc. Akci pořádalo město Chýnov ve spolupráci s jednotkou hasičů SDH Chýnov.

Děti zápolily ve sportovních disciplínách jako je podlézat nízkou překážku, trefovat se na cíl jako hokejista ale míčkem, a soutěžit v přesnosti zasažení terče s hasičskou stříkačkou.

Pro dospělé byla připravena disciplína střílení ze vzduchovky. Děti se střídaly po skupinkách, aby mohly vyzkoušet všechny disciplíny.

Vedoucí místní knihovny Štěpánka Jirásková popsala, že děti dostaly papírovou kytičku a každý lístek na ní představoval jednu disciplínu. Po absolvování každé disciplíny jim byl vždy jeden lístek proštípnut děrovačkou, vždy s jiným obrázkem. Po absolvování všech disciplín každé dítě dostalo malý dárek z knihovny.

Pak loutkové divadlo Na nitce z Plané nad Lužnicí zahrálo pohádku o Červené karkulce v moderním pojetí. Na závěr večera si mohl každý na malém ohni opéct buřty, využíli této možnosti jak dospělí, tak děti.V lampionovém průvodu kolem stadionu se za soumraku představily pestrobarevné lampiony. Zúčastili se ho všichni, malí i velcí.

Na závěr vzplála připravená vatra z masivních polen, představující svatojánský oheň. Jako překvapení pro malé účastníky pořadatelé připravili ohňostroj. Zábavu doprovodila kapela disHarmonie.