Když se ke svému autu vrátil, byl již v ulici připraven i odtahový vůz. Zaparkoval totiž na místě, kde technické služby uklízely. Háček byl 
v tom, že s těsností půl metru za sebou stály značky dvě. Jako první měl řidič na očích tu, která zakazovala zastavení od 16. dubna, druhá v pořadí již od 10. dubna. Řídil se první, což ale byla chyba.

„Podle zákona se má řídit tou v pozadí. Vše, co následuje za dopravní značkou platí, to znamená včetně zákazů. Bohužel, člověk vnímá hned první značku a druhé si nevšímá,“ vysvětlila strážnice Dana Grymová.

Zdeněk Krejsa s pokutou nesouhlasil, proto bude volán ke správnímu řízení. Protože ale i šéf strážníků Petr Svoboda na základě našeho dotazu usoudil, že situace na vozovce byla pro řidiče nepřehledná a zmatečná, měl by se Krejsa pokutě vyhnout.

„Do správního řízení postoupit věc musíme, ale půjde s naším doporučením, aby byl přestupek řešen například domluvou,“ uvedl Svoboda.

Krejsa však nebyl jediný, kdo se řídil nesprávnou značkou. Bez povšimnutí strážníků stálo na místě přes hodinu i auto Daniela Sloupa. „Ulici jsem objel, tady jsem viděl zákaz až od šestnáctého, tak jsem v klidu zastavil. Uznávám, že by to byla moje chyba.“

Třetí z řidičů chtěl zůstat v anonymitě.

Také on parkoval se svou felicií v zákazu. Jenže jak řekl, na doporučení muže od odtahovky. „Ten mi řekl, ať se tu klidně postavím, ale já byl pryč jen chvíli.“

Zmatek ve značkách způsobily dvě na sobě nezávislé akce: blokový úklid a stavební práce na Křižíkově náměstí.

„My jsme včas o umístění značek zažádali, ale pak někomu povolili další značky, která tu naši tady schovala. Za to my ale už ale nemůžeme,“ bránil značku technických služeb Pavel Sachr.