Podle prvotních informací se zde sraily Škoda Fabie a Opel Astra. Při nehodě byli zraněni tři lidé - dva těžce, jeden má středně těžká zranění.

Dopravní komplikace mezi Třeboní a Štěpánovicemi by měly řidiče čekat odhadem do 13.40 hodin. Podle prvotní informace policie je nehoda se zraněním a v současné době probíhají záchranné a vyprošťovací práce. Řidiči musejí počítat se zdržením do 30 minut.

Policie dopravu odklání. Objízdné trasy jsou ve směru od Českých Budějovic přes Domanín a na druhou stranu se jezdí přes Lomnici nad Lužnicí.

Pohled na havarovaná auta před Třeboní na objížďce kruhového objezdu.
U Člunku spadla avie s bagrem do příkopu, u Třeboně se srazily dodávky

Dopravní situace je o to komplikovanější, že v Třeboni běží objížďka kvůli rekonstrukci kruhové křižovatky na výjezdu z města na České Budějovice a tvoří se zde kolony. I ve čtvrtek se na objízdné trase na přeložce silnicie stala dopravní nehoda, která na nějaký čas zablokovala dopravu. 

V pátek odpoledne pak přišla smutná zpráva. Řidič (24) osobního vozidla Oplu Astra svým zraněním i přes veškerou péči lékařů v nemocnici podlehl. Stal se tak bohužel již třicátou letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích.