Jedním z míst, kde se tradičně zpívá už řadu let, je i Mladá Vožice. Po covidové odmlce, kdy jsme zpívali jen on-line z obýváku, dorazilo ve středu 7. prosince v podvečer na mladovožické Žižkovo náměstí několik desítek místních i rodičů, aby si společně zazpívali.

"Myslím, si, že dobré tradice se mají dodržovat. Zpívání koled s Deníkem je v našem městě již dlouholetou tradicí a tuto akci mám velmi rád. Jsem rád, že se toho ujala naše základní škola. Duší všech předvánočních akcí je především Mirka Kuklová, která tady stojí i za tím, že zde máme takhle početný sbor. Je neuvěřitelné, kolik dětí dokáže - v pozitivním slova smyslu - zbláznit do zpívání. Patří jí za to velký dík," uvedl mladovožický starosta Jaroslav Větrovský.

Na náměstí zpívalo koledy kolem čtyřicítky dětí. "Připravovali jsme se zhruba měsíc, možná měsíc a půl. Kromě těch ze zpěvníku Česko zpívá koledy jsme nacvičili jako přídavek i několik modernějších," uvedla Miroslava Kuklová.

Tábor vysadil 61 nových stromů.
Tábor vysadil 61 nových stromů. Došlo i na záhony

Spokojenost neskrývala ani ředitelka místní základky Hana Váchová. "Opět - už pošesté - jsem si to i letos skvěle užila. Zazpívala jsem si společně s dětmi, které byly strašně šikovné. Všem přeju krásný advent!" uzavřela.

Kromě Mladé Vožice se zpívalo i na řadě dalších míst Táborska. Kromě dvou míst v Táboře také v Sezimově Ústí, Plané nad Lužnicí, Tučapech či Zvěroticích. V celých jižních Čechách si lidé zazpívali dokonce na 101 místech.