KRÁDEŽ: Zmizelo i oplocení

Tábor, Měšice Po nedávné krádeži sloupků z dálnice D3, šetří policisté další skutek. Teď si zloděj přišel pro oplocení v délce 12 metrů, včetně 36 metrového vázacího drátu. Celková škoda byla odhadnuta na 6 tisíc korun. Chybějící oplocení může mít za následek vstup zvěře na vlastní dálnici a tím zvýšenou možnost střetu s vozidlem.

SPREJERSTVÍ: Pomalovali dům

Tábor – Po případech posprejovaných objektů na náměstí Františka Křižíka a Jeronýmově ulici, šetří policisté další. Tentokrát si pachatel vybral dům v nedaleké Nedbalově ulici. Jeho fasádu sprejer poničil nápisy a znaky, čímž způsobil škodu odhadem 4 tisíce. Celková škoda včetně víkendového řádění se vyšplhala 43 tisíc korun.

KRÁDEŽ: Vloupal se do domu a odnesl starožitnosti

Hodušín – Neznámý zloděj se během minulého měsíce vloupal do domu v Hodušíně na Opařansku. Odcizil zde starožitné kuchyňské potřeby a vybavení, a to mosazný lustr a dvě miskové váhy, secesní budík, porcelánovou konvici s květy, sadu kořenek se vzorem fialek, tři mosazné hmoždíře, tři petrolejové lampy, porcelánový nočník a dva kříže o velikosti 25 a 60 centimetrů. Všechny předměty jsou odhadovaného stáří od 100 do 130 let. Hmotná škoda byla vyčíslena na více než 50 tisíc korun. Po zloději i odcizených předmětech pátrají policisté z Bechyně. Jakékoliv poznatky k výskytu či podezřelé nabídce prodeje uvedených starožitností přivítají na své služebně na náměstí T. G. Masaryka v Bechyni, na telefonu 974 238 750, případně 158.

Autor: Lenka Pospíšilová