Uzavření lyžařských areálů stále trvá, a to minimálně do 22. ledna, a tak se stále na sjezdovky lidé vydávají na boby, sáňky i lyže. Bohužel je některým úplně jedno, že jsou tam umístěné zákazové značky. „Lidé jsou neukáznění. Přesto, že jsou sjezdovky zavřené, jsou plné sáňkujících. Máme tady zákazové cedule a stejně to porušují,“ řekl provozovatel areálu Vladimír Kasík.

Opět jezdili po uzavřené sjezdovce i přesto, že areál v pátek informoval, že připravil pro sáňkující sjezdovku pro hotelem Sirotek.

Živo bylo i v dalších areálech v Železné Rudě.

Kvůli očekávanému návalu návštěvníků zvýšila dohled městská i státní policie a řešila především špatné parkování, stejně tak byli v terénu i strážci Národního parku Šumava. Oproti vánočním prázdninám se lidé vyvarovali parkování na zákazovém parkovišti na Špičáckém sedle. Ale ani další parkoviště během sobotního dopoledne nepraskala ve švech, což se ovšem nedá říci o místech, kde jsou běžkařské stopy. Tam se dalo hledání místa k zaparkování přirovnat k hledání jehly v kupce sena. „Je super počasí a krásně si to užíváme. Je to paráda, už jsme se nemohli dočkat, až bude dost sněhu a vyjedeme,“ řekla Renata Císařová z Plzně.

Převoz jelena Standy ze Šumavy do Lán.
Jelena Standu si vyžádal Zeman, kulka mu v Lánech nehrozí

Hodně rušno bylo také na rybníku v Železné Rudě, kam se nahrnuly davy hokejistů z různých okresů, zřejmě aby si mohly zatrénovat. Vrásky to dělá především tamním obyvatelům, kteří si nemají ani šanci si jít zabruslit.