DLE UNIE. Táborská restaurace Beseda na Žižkově náměstí patří k nejmodernějším, co se vybavení kuchyně týče. Provoz po rozsáhlé rekonstrukci opět zahájila v pátek a již výrazně přispívá k nabídce obědů v Táboře. Jak se šéfkuchař Josef Janovský (na snímku )pochlubil, zvládají v průměru dvě stě obědů denně. V kuchyni jsou nejvíc pyšní na tři konvektomaty. Dva z nich používají k vaření, třetí ke zchlazování a uskladnění již hotových a určených pokrmů. Investice za deset milionů uzavřela restauraci na čtyři měsíce. S úhradou tří milionů přispěl škole obchodu, služeb a řemesel, která Besedu využívá jako místo pro odbornou přípravu , kraj. Ostatní peníze poskytla škola. Kuchyně si vyžádala 2,5 milionu. Gastrostudio nebudou využívat pouze studenti hotelové školy, ale také bakalářského oboru gastronomie – hotelnictví – turismus. Ten táborská škola spolu se Slezskou univerzitou otevře na podzim.