Na zámku Červená Lhota si  v sobotu řekli své další ano a opět jej zpečetili  polibkem.

Otázka na recept šťastného manželství vyvolala dojemný okamžik. „Být tolerantní vůči druhému, vážit si ho a pomáhat si vzájemně,“ odpovídá ještě před obřadem Milada Bernasová a při těchto slovech věnuje oddaný pohled manželovi.  Blíže se s ním seznámila na pouti v Choustníku, odkud Vlastimil Bernas pochází. Pětatřicet let pracoval jako řidič. Najezdil jeden a půl milionu kilometrů bez nehody. Vyprávění rodičů naslouchala dcera Milada Kazdová. „Začátky ale neměli jednoduché. Všechno vybudovali  od nuly. Proto si také dovedou všeho vážit. Dali mně a bratrovi ze sebe to nejlepší. Takový vztah se snažím mít i ke svým dcerám,“ připojuje se s obdivem.

V tom přeruší vzpomínání melodie heligonky a manželé Bernasovi přecházejí za doprovodu nejbližších most k zámku. Do zad se jim opírá slunce, které mírní chlad sobotního dopoledne.

Mačkání zvonku u vchodu vnáší mezi svatebčany moment nejistoty. Nikdo totiž nebere z druhé strany za kliku. Zamčené dveře však neubírají na veselosti celé skupiny. Naopak jsou důvodem k vtipkování. Otočení klíče v zámku nakonec potvrzuje, že vše bylo pečlivě domluveno.

Na slavnostním obřadu chybí jen jedno ze čtyř vnoučat, které je studijně na rok ve španělské Seville.

„Vnoučata nám dělají velkou radost. Stejně tak jsme pyšní na obě naše děti, které vystudovaly vysoké školy,“svěřuje se po skončení obřadu diamantové svatby Milada Bernasová.