Základní škola se těší na basket s českými hvězdami tohoto sportu. Unikátní show zažije škola a její sportovní hala v pátek od 10 hodin.
Školáky čeká zhruba dvouhodinový program, během kterého si vyzkoušejí různé basketbalové dovednosti pod dohledem basketbalových hvězd.

Setkají se s Kateřinou Elhotovou, českou reprezentantkou, vícemistryní světa z roku 2010, která se zúčastnila olympijských her v Pekingu 2008 a v Londýně 2012. Vítězka Euroligy 2015 je také mnohonásobnou mistryní republiky.

Chybět nebude v Borotíně ani Petr Treml, někdejší reprezentační kapitán, desátý střelec ligové historie a druhý nejlepší trojkař, pětinásobný mistr republiky s USK Praha a v posledních letech hlavní trenér mládežnických reprezentací mužů do 16 a 17 let.

Do Borotína přijede také dlouholetý kapitán prvoligových týmu a trojnásobný mistr české ligy Jiří Novotný. Další špičkovou hráčkou je Tereza Vorlová, účastnice Evropských her v Baku v minulém roce a nejlepší basketbalistka 3x3 za rok 2015.

„Bude to super akce. Přijede sem tolik výborných hráčů, moc se na to těšíme," nemůže se pátečního dopoledne dočkat trenér Školního basketbalového klubu (ŠBK) Borotín Ladislav Zrůst. ZŠ Borotín vyhrála návštěvu basketbalové show jako jedna ze 14 škol z celé České republiky.

Vedle setkání s reprezentanty získala také sadu basketbalových dresů a míčů. Školy zasílaly do soutěže videa s basketbalovou tematikou a s pokřikem na podporu českých reprezentantů v kvalifikaci o olympijské hry v Riu. (ref)