Téměř na celý prosinec mají obsadit čtyři dřevěné stánky náměstí v centru Nového Města. První zájemce, jak avizuje informace z radnice, měli trhovci vítat právě dnes od 10 hodin. Nestalo se, stánky firma teprve dokončuje. "Z technických důvodů se nám nepodařilo stánky postavit dřív, ale už ve středu je technické služby nazdobí, stánkaři si připraví zboží a od pondělí 7. prosince už bude otevřeno," ujišťuje Petra Říhová, zastupující vedoucí odboru kultury.

V letošním pilotním roce jsou stánky jen čtyři, pokud se tržiště osvědčí, má radnice v plánu na příští Vánoce jich pořídit víc. Od pondělí tady bude své zboží z chráněné dílny nabízet Rolnička, další stánek obsadí květiny a vánoční dekorace, následovat bude budka s občerstvením a v další se usadí perníkář nebo košíkář. Na jeden den - 11. prosince, si tu stánek otevře ASEKOL, aby od lidí vybíral vysloužilé elektropřístroje. Hrát se bude o velkoplošný televizor.

Zatímco ale okolní obchody v ulici 9. května zavřou v 18 hodin, stánkaři už o hodinu dřív. "Samozřejmě stánkaři mohou prodávat i déle, my jsme ale uvažovali, že v tomto čase chodí kolem nejvíce lidí, pak už se z centra vytrácejí," zdůvodňuje Petra Říhová s tím, že před zemědělskou školu připravili i menší kulturní program, který tržiště oživí. Potkat se tu budete moci například s ponocným.