Mír přišel, když už žila v Čechách. „To si všechno pamatuji, dodnes vidím vojáky, jak nám rekvírovali obilí a brambory a lidi se báli,“ vzpomíná na dětství v Březině u Deštné. Nakonec se rodina přestěhovala do Plané nad Lužnicí, kde se paní Augusta i vdala a s manželem přivedli na svět dvě dcery. Dnes má kromě čtyř vnoučat také čtyři pravnoučata a stejný počet prapravnoučat.
'
Díky svému silnému kořenu už zažila všechny prezidenty, od Tomáše G. Masaryka až k tomu novému, kterého budeme znát v neděli odpoledne. „Koho jsem volila? Jestli nemusím, tak to říkat nebudu,“ nechala si pro sebe jméno kandidáta, jehož by ráda viděla na Hradě a jemuž v pátek odpoledne vhodila hlas do přenosné urny.

Augusta Šťastná je nejstarší voličkou na Táborsku a také v kraji. V červnu oslaví 104. narozeniny. "Teď aktuálně ji baví chodit s hadříkem a uklízet. Já ji nechávám, aby se udržela v čilém stavu. Dokud může, ať se hýbe," říká o své stále dobře naladěné mamince Marie Líkařová. A také to, že se vyučila švadlenou a dlouhé roky pracovala v plánském Silonu.

Ve volebním okrsku v církevní základní škole na českobudějovické Rudolfovské třídě dávali voličům na výběr i hlasovací lístek náhradníka Pavla Fischera.
Dva prezidentští kandidáti v Budějovicích nestačili