V rámci festivalu se návštěvníci mohou těšit na divadelní soubor herců s autismem Dr.amAs se svou třetí divadelní inscenací „Teď mluvím já“, ve které si každý řekne to své. Sedm herců vypráví sedm historek.

Každá je jiná, stejně jako rozpětí poruchy autistického spektra, se kterou žijí. Vlastní tvorbu též představí Pavel Hlušička, pseudonymem Mhoháček Zgublačenko, který má s autismem osobní zkušenost. Následující debatou provede Kristina Vrkočová a těšit se můžete také na vlakovou výstavu obrázků Péti s autismem.

Kadeřnický tandem z Tábora pracuje přímo v centru Starého města na Žižkově náměstí. Klientele nabízí kromě střihu a barvení navíc příjemné popovídání, relaxaci a téměř wellness zážitek.
Kadeřníci z Tábora vytváří nevšední střihy, navíc u nich zákazníci vrní blahem

Vstupné je dobrovolné, výtěžek bude použit na podporu rodin a dětí s autismem.

„Péče o lidi s autismem je nesmírně náročná. V různých obdobích svého života potřebuje člověk s autismem i jeho rodina větší či menší podporu různého typu. Je proto důležité, aby veřejnost sdílela příklady ze života lidí s autismem a pochopila tuto problematiku, jen tak můžeme lidem s autismem lépe porozumět,“ uvedla Lucie Hnojnová z APLA JČ.

Program:
16.00 Zahájení
16.15 Dr.amAS – „Teď mluvím já“ – divadelní inscenace souboru herců s autismem
17.15 Mnoháček Zgublačenko – Pavel Hlušička, autor s autismem – vlastní tvorba
17.35 Docela malá diskuse – o autismu trochu jinak s Pavlem Hlušičkou