"Poznala ho kolegyně, měl na obličeji roušku. Přišli asi ve čtyřech, ale kávu si objednával sám. Byl moc milý a v pohodě, proběhla fotka a zase odjeli," popsal nám průběh vzácné návštěvy jeden ze zaměstnanců restaurace a dodal, že herec si sebou odnesl dvě americké kávy a jedno latte.

Streamovací společnost Netflix si pro natáčení filmu Spaceman of Bohemia s Adamem Sandlerem v hlavní roli vybrala lokalitu u rybníka Pilný. Přímo u vody vyrostla dřevěná konstrukce domu, který filmaři nakonec nechali vzplanout.

Eva Keclíková obohatila svou sbírku fotek se slavnými osobnostmi.
Adam Sandler je moc příjemný, říká Eva Keclíková o herci, který točí na Písecku

"Teď už jsou všichni pryč, odjeli o víkendu. U rybníka se ještě uklízí po natáčení. Všechno proběhlo podle plánu, jen kvůli horkému počasí muselo být na místě více hasičů, než bylo původně v plánu," řekl starosta Bernartic Pavel Souhrada, který byl prý během natáčecího víkendu plánovaně mimo obec a herce osobně neviděl.

I přesto je moc rád, že americkým filmařům padly do oka právě Bernartice. "Vybírali podle lokality, která jim nejlépe zapadla do záměru filmu. Učarovalo jim prostředí u místního rybníka. Jsem rád, že se o nás bude vědět a že Čechy jsou pro filmaře země zaslíbená," neskrýval radost starosta.

Místo u rybníka filmařům učarovalo. Stavbu ale podle scénáře nakonec pohltí plameny.
Hollywoodská hvězda natáčí na Písecku snímek o českém kosmonautovi

Spaceman of Bohemia neboli Kosmonaut z Čech je sci-fi román. Vypráví příběh Jakuba Procházky, kterého vybrali, aby se stal jednočlennou posádkou rakety směřující na nebezpečnou misi k Venuši. Jakub se vydává do hlubin vesmíru a ztrácí kontakt se svou ženou Lenkou, kterou opustil na Zemi. Postupně mu začne docházet, že její lásku obětoval své vlastní ambici. Kniha vyšla v roce 2017. Zfilmovanou předlohu s Adamem Sandlerem uvidí diváci už v příštím roce.