Velikonoční stůl je bezvadná příležitost pro hračičky. Výzdoba hýří barvami a tradičními symboly. Na stůl patří mazance, beránci, věnce, boží milosti, jidáši. K tomu sekaná alias hlavička, sekanice, fašírka, či jak se dobrota, jejímž základem jsou vajíčka a maso, krajově jmenuje.

A znáte to: není mazanec jako mazanec, není sekanice jako sekanice. Každá hospodyně si střeží rodinné stříbro a každoročně vytahuje sešit s receptem po babičce, prababičce, aby připravila tu jedinečnou dobrotu.

Deník a českobudějovická restaurace Life is Dream ve spolupráci s Nowaco vyhlašují po sérii úspěšných soutěží další. Vyzýváme vás, abyste právě ze svých sešitů na recepty nám poslali ty, které jsou na typickou velikonoční sladkost a které jsou na pokrm, jehož základem jsou vajíčka a maso.
Recepty můžete posílat na naši emailovou adresu recepty.jihocesky@denik.cz do 31. března nebo zašlete na adresu Deník jižní Čechy, nám. P. Otakara II. č. 5, 370 01 Č. Budějovice nebo je doručte do nejbližší redakce Deníku.

Porota poté vybere v každé ze dvou kategorií receptů ten nejzajímavější a oba vítěze odmění poukázkou v hodnotě 500 korun na konzumaci v restauraci Life is Dream. Autoři receptů na druhém a třetím místě z obou kategorií obdrží cenu od firmy Nowaco.

Navíc restaurace Life is Dream připraví speciální velikonoční menu, jehož součástí 22. dubna budou vítězné pokrmy vzešlé z této soutěže.
V Deníku zveřejníme v předstihu ještě před Velikonocemi stranu receptů na toto téma, abyste si mohli podle některého z nich tradiční dobrotu připravit i u vás doma.