Online reportáž

Hotel se zřítil kolem 19:30 místního času (12:30 SEČ). Z jeho trosek se zatím podařilo vyprostit 38 lidí, záchranné operace pokračují. Hotel, v němž je 80 pokojů, byl podle agentury AP využíván jako karanténa pro lidi, kteří přišli do kontaktu s pacienty infikovanými novým koronavirem.

Roušky v době koronaviru - Ilustrační foto
Česko má sedm nových případů koronaviru. Nakaženo je již 26 lidí

Čínské ministerstvo pro zvládání krizových situací na místo vyslalo záchranný tým a vyšetřovatele, kteří mají za úkol odhalit příčinu tragédie. Ministr podle čínské agentury Xinhua vyzval k maximálnímu úsilí při záchraně obětí a zdůraznil nutnost zabránit dalšímu neštěstí.

Na místě zasahují záchranáři v ochranných maskách, kteří se za pomoci lan snaží vyprostit zavalené osoby. Práci podle agentury Xinhua komplikují dráty vysokého napětí, které se zřítily na trosky hotelu. „Hotel má šest pater a sklep. Když se zřítil, slyšel jsem hluk a ucítil otřesy,“ popsal pro agenturu jeden z místních obyvatel. Mezi záchranáři je 200 hasičů z městského sboru, provincie Fu-ťien pak do Čchüan-čou vyslala 11 pátracích týmů a přes 800 hasičů.

Koronavirus v Číně:

Hotel byl otevřen v červnu 2018. Podle nejmenovaného zaměstnance, kterého podle agentury AP cituje deník Beijing Youth Daily, zahájil majitel hotelu krátce před katastrofou „stavbu související se základy budovy“.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník