Zloděj do prodejny v místě zvaném Na Mýtě v Chýnovské ulici vešel jako zákazník, vybral si horské jízdní kolo GT, model ZASKAR 29 CARBON COMP a požádal o zkušební jízdu. "Svou důvěru si u prodavače lstivě získal tím, že požádal o pohlídání své příruční tašky, ve které se běžně nosí osobní doklady, finanční hotovost a další cennosti. S kolem se pak vydal na zkušební jízdu po přilehlé cyklostezce, vedoucí po Chýnovské ulici ve směru k obchodnímu domu Albert. Že se na krádež dobře připravil, dosvědčuje to, že na místě zanechaná příruční taška byla naplněna kameny a vystlána papírem, který držel její tvar," informoval Miroslav Doubek, jihočeský policejní mluvčí.

Zlodějem byl muž ve věku asi 40 až 50 let, menší, asi 170 centimetrů vysoké, podsadité, mírně obtloustlé postavy, světlé pleti a proplešatělých, krátkých hnědých vlasů. Oblečen byl do hnědozelené mikiny a riflových kalhot. Mluvil česky. Policistům se podařilo vytvořit jeho identikit. Na místě byla zajištěna výše zmíněná zánovní příruční taška, kdy lze předpokládat, že ji pachatel krátce před činem někde zakoupil, případně ukradl.

Odcizené horské jízdní kolo bylo žluto černo šedé barvy a nápisy ZASKAR a GT v reflexní žluté barvě. Pevný rám velikosti L byl vpředu doplněn vzduchovou odpruženou vidlicí, osazen převody značky Shimano XT a SLX 1x11 a koly o velikosti 29 palců. Prodejní hodnota bicyklu je bezmála 34 tisíc korun.

Policisté žádají každého, kdo se v uvedené době v úterý 19. února pohyboval v Táboře po Chýnovské ulici a jejím okolí, potažmo v prostoru parkoviště před obchodním domem Albert a mohl si všimnout daného muže na uvedeném jízdním kole, případně jej viděl kolo nakládat do připraveného vozidla, poznal by jej dle identikitu či měl poznatky k podezřelému prodeji výše uvedeného kola či k nákupu nebo krádeži na místě zanechané příruční tašky, aby tyto informace předal táborským policistům na jejich služebně v Divadelní ulici, telefonním čísle 974 238 700 či policejní lince číslo 158.

Zároveň prodejce kol před takovou situací varují a při zkušební jízdě připomínají maximální obezřetnost.