Výtržník se pomočil policistům v autě

Tábor - V půl čtvrté ráno zjistila autohlídka před restaurací na Žižkově náměstí poničenou předzahrádku, vývěsní desku této provozovny a na zemi vysypaný květináč. Před dílem zkázy ležel na chodníku podnapilý muž.
Toho se hlídka pokoušela probudit a zjistit, zda není zraněn. Muž (37) však nebyl zpočátku schopen komunikovat. Pomoc, kterou mu nabídl jeho známý s tím, že ho doprovodí domů, však odmítal. Kamaráda odstrčil a počal křičet a verbálně napadat strážníky.

Vzhledem k tomu, že jeho agrese se stupňovala a dotyčnýl ohrožoval nejen strážníky, ale i sám sebe, byl zpacifikován za pomoci donucovacích prostředků a převezen do Protialkoholní záchytné stanice v Českých Budějovicích. I zde neustále urážel zdravotnický personál. Mimo účtu za přepravu do tohoto zařízení bude nucen dále uhradit náklady na vyčištění služebního vozidla, které cestou znečistil močí. Jeho jednání bude projednávat správní orgán.

Nezaplatil a od benzínky ujel

Tábor - V nočních hodinách ve dnech 30. a 31. října došlo u dvou čerpacích stanic na území města ke krádeži pohonných hmot neznámým pachatelem. Ten natankoval do svého červeného vozidla nezjištěné tovární značky a poté bez zaplacení odjel. Způsobil tím škodu za více než 1300 korun.
V sobotu krátce po desáté hodině se hlídce strážníků podařilo vozidlo odpovídající popisu zastavit v Ústecké ulici. Řidič (26), který se k uvedeným činům doznal, byl předán k dalšímu šetření policistům Obvodního oddělení PČR Tábor.

Hledáme svědky tragické události

Chýnov – Policie se obrací na média a potažmo na širokou veřejnost s prosbou o pomoc a spolupráci při šetření události, ke které došlo sobotního dopoledne 31. října, s největší pravděpodobností v době okolo 09:15 hodin, v Chýnově. Na místní komunikaci, vedoucí od hřbitova k ulici Vančurova, byla nalezena na zemi ležící zraněná žena (83) v bezvědomí. Vedle mí leželo její dámské jízdní kolo značky Engine Trend, červené barvy. Na místo byla okamžitě přivolána zdravotnická záchranná služba. Po ošetření byla zraněná žena letecky transportována na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice, kde i přes veškerou péči lékařů bohužel v pondělí dne 2. listopadu zemřela.

K objektivnímu posouzení všech skutečností této události žádáme svědky, kteří se v době okolo deváté hodiny dopolední soboty dne 31. října v prostoru hřbitova a přilehlé ulice Vančurova v Chýnově nacházeli a mohli by k uvedenému případu poskytnout další důvodné informace, aby je předali táborským dopravním policistům, kteří případ šetří, a to na jejich služebně v budově Územního odboru PČR na Soběslavské ulic v Táboře, na telefonním čísle 974 238 250, případně chýnovským policistům na jejich služebně na Gabrielově náměstí a jejich policejní lince číslo 974 238 770.

Krádež vloupáním do prodejny

Mladá Vožice – Policisté pátrají po pachateli, který se v blíže neurčené době od 31. října do 2. listopadu vloupal do prodejny Levná móda na Žižkově náměstí v Mladé Vožici. Po násilném vstupu odcizil zde uloženou finanční hotovost, dámské oblečení, kabelku a nepohrdl ani pracím práškem. Včetně poškození prodejny způsobil majiteli škodu ve výši přesahující částku šest tisíc korun.

Po pachateli či pachatelce pátrají policisté místního obvodního oddělení.

Poškodil veřejné osvětlení 

Planá nad Lužnicí – S žádostí o pomoc a spolupráci při šetření se policisté obrací na širokou veřejnost. Hledají totiž pachatele, který zavinil nehodu, ke které došlo v blíže neurčené době před půl desátou hodinou večerní 3. listopadu. Neznámý pachatel, s největší pravděpodobností jízdou svého vozidla, poškodil v prostoru autobusové zastávky Silon v Průmyslové ulici v Plané nad Lužnicí veřejné osvětlení. Způsobil škodu ve výši odhadem 15 tisíc korun. Situaci však neřešil, neoznámil a z místa události odjel. Případ šetří táborští dopravní policisté.