Opilý patnáctiletý mladík nemohl po plesu ani chodit

Tábor - Silně opilého mladíka (15) našel před třetí hodinou ráno kolemjdoucí na střelnických schodech v ulici ČSL armády. S obavami o jeho zdraví se muž obrátil na městskou policii. Mladík měl v krvi 1,6 ‰ alkoholu a nemohl se už pořádně hýbat. Přestože se strážníky komunikoval, telefonický kontakt na rodiče se jim od něj získat nepodařilo. Přivolaná zdravotnická záchranná služba ho proto převezla do nemocnice. Kdo mladistvému alkohol podal, v danou chvíli strážníci nezjistili a je to dále předmětem šetření PČR. Ukázalo se, že se mladík účastnil maturitního plesu v kulturním domě Střelnice.

Na provoz baru nemá povolení

Tábor - Hlídky páteční noční směny městské policie se mimo jiné věnovaly i kontrole restaurací na území města. Policisté se zaměřují zejména na dodržování Tabákového zákona, tedy zákazu prodeje alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším osmnácti let. Tentokrát zákon nikdo neporušil. Strážníkům se však podařilo odhalit nově provozovaný bar v oblasti Starého Města, jehož provozovatelka nedisponovala patřičnými povoleními, čímž porušila Živnostenský zákon. V uplynulém měsíci strážníci také zaznamenali i jednu stížnost na rušení nočního klidu hudbou z uvedeného baru. Věc bude dále řešit Živnostenský úřad.

Opilci dělali po městě nepořádek

Tábor - Několik siláků se procházelo krátce po půlnoci Budějovickou ulicí, kde jim v cestě stály odpadové koše. Několik popelnic tak musela z vozovky následně odstranit projíždějící hlídka strážníků. Vandaly už ale nelapili. Trojice podnapilých mužů na Žižkově náměstí ale už takové štěstí neměla. V 01.22 hodin je zachytila městská kamera v době, kdy jeden z nich manipuloval s květináčem jedné z restaurací, druhý pak povalil betonový odpadkový koš. V tomto duchu pokračovali dále ulicemi Pražskou a Palackého. Tady po nich zůstalo ležet několik popelnic. Na náměstí Františka Křižíka je následně hlídka zadržela. Jejich chování včetně arogantního přístupu k řešení problému bude projednávat správní orgán města.