Obvinění podle policejní mluvčí Martiny Joklové společně v úterý ve večerních hodinách násilím vnikli do jednoho domu v Prachaticích, kde se jeden z nich dožadoval u poškozené ženy vrácení svých věcí a peněz. "Během těchto slov dělal rýhy nožem do omítky a rozřezal sedací soupravu. Poškozené do bytu přišel na pomoc další muž, kterého ihned oba obvinění napadli pěstmi a zatlačili do koupelny, přičemž po něm jeden ještě hodil nůž, který se zabodl do dveří. Následně ho opakovaně fyzicky napadali ve vaně pěstmi, šlapali po něm a polévali různými chemikáliemi, které v koupelně našli. Když útok ustal, poškozený vyběhl z bytu ven, kde ho oba agresoři doběhli a opětovně pěstmi a kopanci zbili," popsala dramatické okamžiky policejní mluvčí s tím, že pachatelé následně muži ještě odcizili mobilní telefon Xiaomi Redmi 9. A další útok skončil až příjezdem prachatických policistů, před kterými pachatelé utekli.

Svobody si však dlouho neužili. Krátce na to je policisté zadrželi a umístili do policejní cely.

Křesánov. Ilustrační foto.
Vimperští policisté pátrají po zloději, který si odnesl pět dřevěných soch

"Dalším šetřením bylo zjištěno, že tomuto jednání přecházely ještě další útoky těchto agresorů na dva muže, a to na jiných místech v Prachaticích, které rovněž fyzicky napadli, přičemž použili nůž, kterým jim způsobili přesně nespecifikovaná poranění," pokračovala Martina Joklová.

Mladší z obviněných si zároveň od prachatických kriminalistů vysloužil obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Od srpna do září totiž prodal nejméně ve třech případech jedné osobě nejméně 0,3 gramů psychotropní látky pervitin.

Ve středu podali prachatičtí kriminalisté podnět na okresní státní zastupitelství pro vzetí obviněných do vazby. Okresní soud podnět akceptoval a oba agresory do vazby poslal.