Obžaloba Weisse vinila z toho, že předloni v září na Pelhřimovsku zavinil dopravní nehodu, při níž zemřeli dva lidé a další cestující byla těžce zraněna. Krajský soud v Českých Budějovicích s pobočkou v Táboře ve středu zrušil původní rozsudek a vrátil ho k novému projednání do Pelhřimova. Okresní soud musí doplnit dokazování a lépe zdůvodnit svoje závěry, týkající se především nároků poškozených.

Proti původnímu rozsudku okresního soudu v Pelhřimově se odvolali všichni zainteresovaní. Petr Weiss proto, že se domnívá, že srážku aut nemohl ovlivnit, neboť vjel na krajnici, což byla podle něj past, ze které se nemohl dostat. Státní zástupce se odvolal naopak z toho důvodu, že chtěl pro Weisse přísnější trest. Podle něj se Weiss nedostatečně věnoval řízení a nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky. Poškození se odvolali, neboť požadovali, aby soud o jejich nárocích na odškodné rozhodl v trestním řízení a neodkazoval celý jejich nárok na civilní řízení.

Petr Weiss ve středu u odvolacího soudu zopakoval, že je mu celé události nesmírně líto. "Neuplyne hodina, abych na to nemyslel. Velmi to ovlivnilo můj život, který se dnes dělí na období před nehodou a po ní," prohlásil. U okresního soudu původně dostal trest odnětí svobody na dva a půl roku s podmínkou na tři roky a dvouletým zákazem řízení.

Tragická nehoda se stala předloni 16. září mezi Rynárcem a Houserovkou na Pelhřimovsku. Weiss tehdy řídil auto Jaguár XF, s nímž jel od Rynárce, a v zatáčce se střetl s Fordem Focus. V něm seděly tři osoby. Pětapadesátiletý řidič na místě zemřel, jeho pětadvacetiletá dcera, sedící na zadním sedadle za řidičem, podlehla zraněním v nemocnici. Těžce zraněna byla rovněž devětačtyřicetiletá manželka řidiče na předním sedadle. Řidič byl na místě mrtvý, jeho dcera zemřela v nemocnici. Spolujezdkyně utrpěla vážná zranění, ale přežila.