Možná se vrátil, ale tentokrát si nevybral banku, ale bar. Měnič peněz se už jednou předvedl v polovině dubna a teď mají policisté k řešení podobný případ.

Měnič, který vás dokáže totálně poplést, zaútočil ve čtvrtek kolem půl sedmé večer v Blue baru na ulici ČSLA. „Požádal o rozměnění bankovek ve výši dva tisíce euro na české koruny. Následně své požadavky měnil, peníze přepočítával a opět měnil," říká mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek.
Ve chvíli, kdy barmanka nebyla schopna jeho požadavkům vyhovět, vzal si zpět svá eura a odešel s tím, že se vrátí. To se však již nestalo. Při následné kontrole hotovosti barmanka zjistila, že byla okradena o několik tisíc korun.

Dle zjištěného popisu by pachatelem měl být muž snědší pleti ve věku přibližně 30 let, 175 – 180 cm vysoké, lehce podsadité postavy, tmavých, krátkých vlasů a hnědých očí. Na sobě měl rifle a červenou mikinu, na nohou černé, lesklé boty, zřejmě mokasíny. Mluvil anglicky. Venku měl nastoupit do blíže neurčeného vozidla typu pick-up, stříbrné barvy, zřejmě s registrační značkou JC 15 BUN. Auto parkovalo před prodejnou Mandík, kde čekal další, asi padesátiletý muž, šedivých vlasů. Odjeli směrem na Tábor.

Policie žádá každého, kdo se v uvedenou dobu pohyboval v okolí Blue baru a prodejny Mandík a mohl si všimnout jakýkoliv dalších indicií, aby své informace předal na služebně v Sezimově Ústí nebo na telefon 974 238 730, případně cestou policejní linky číslo 158.