Táborská drogová scéna utržila další ránu, když na ni opět vtrhli táborští kriminalisté, kteří se specializují na boj proti zneužívání omamných a psychotropních látek a jedů.

Na začátku měsíce překazili plány majiteli pěstírny konopí, kterou skrýval ve vesnické stodole. Tentokrát si kriminalisté „odskočili" mezi dealery drog.

„V průběhu tohoto týdne zadrželi šest lidí, a to čtyři muže a dvě ženy. Uvedená skupina distribuovala na Táborsku zejména pervitin a dále i marihuanu," uvádí k dalšímu úspěchu kolegů mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek. Dodal, že uvedené drogy zajistili při domovních prohlídkách a u jednoho ze zadržených pak navíc objevili a zajistili i varnu pervitinu. Všech šest lidí kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Tvrdé tresty

Třem obviněným hrozí pobyt ve vězení v délce trvání až pět let, zbývající trojici dokonce až na deset let.
„Tito obvinění se tohoto jednání dopustili opakovaně a byli již za takový čin v posledních třech letech odsouzeni nebo potrestáni. Na čtyři z nich pak kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí do vazby," doplnil Doubek.
Vedle dealerů pak profesionální práci policistů pocítili i samotní konzumenti drog. Na ně čeká přestupkové řízení, ze kterého by mohli odejít až s patnáctitisícovou pokutou.