Třicetiletému M. H. se včera v soudní síni podařilo udivit snad všechny přítomné. Z rodiny je prý vychovaný tak, že muž ženě nesmí zkřivit ani vlásek na hlavě a on by tedy v životě žádné ublížil.

Přesto je obžalovaný z vraždy své manželky (1991) a matky společné dcery.

Vyhublý muž má v sobě tolik cynismu, že s ženou, kterou vlastníma rukama uškrtil, proseděl celou noc a hladil ji po hlavě. Až druhý den se šel přiznat na policii. Ve vězení by mohl prožít zbytek svého života.

Kdo koho týral

Pátek 27. června nebyl ani pro jednoho šťastným dnem. On nezvládl vztek, ona se neubránila násilí. „Škrtil jsem ji asi deset minut, že je mrtvá jsem si ale uvědomil až v sobotu. Nevím, proč jsem takto zareagoval, nikdy bych jí nezkřivil ani vlas. Dodnes ji miluju," dušoval se před soudem a vzlyky mu zlomily hlas.
Už nedokázal říct, že do ní strčil až upadla, sedl jí na břicho a škrtil a potom jí ještě mlátil hlavou o zem.

„Dělala dluhy, říkala, že dcera není moje, celou dobu mne urážela. Neměl jsem to komu říct, dusil jsem to v sobě. Měl jsem zkrat."
Žalobkyně Libuše Pospíšilová ho ale kromě vraždy viní i z týrání manželky, která na něj měla zavolat policii. „Napadal ji vulgárními slovy i fyzicky, rozkazoval jí, kdy má jít spát, dostávala rány pěstí i otevřenou dlaní, vytýkal jí tělesné nedostatky, zamykal ji v domě a bral klíče," naznačila státní zástupkyně, čím vším si mladá žena měla projít.

Vraždu M. H. nepopírá, proti týrání se brání. Dokonce svou ženu také udal pro domácí násilí. V tomto případě tedy vystupuje jako oběť, a proto neuvádíme jeho plné jméno.

V případu vraždy hraje jistou roli i mrazák, který obžalovaný sebral venku a přinesl domů. Byly na něm stopy krve a vlasy mrtvé ženy, v bytě kriminalisté našli i kuchyňský nůž s rukojetí od krve. M. H. tvrdí, že jak s tělem manipuloval, mrazák na ni upadl…

Ještě než se následující den šel udat policii, naložil sedmiměsíční dcerku do kočáru a odvezl do nemocnice na dětské oddělení, kde ji nechal stát před dveřmi oddělení. V kočáru zanechal vzkaz, kdo jsou její rodiče i přiznání k hrůznému činu.
Podle znalce z oboru psychiatrie M. H. netrpí a ani v době spáchání činu netrpěl duševní poruchou. Hlavní líčení bude pokračovat na začátku příštího roku.