Poškodil auto
Planá nad Lužnicí – Policie potřebuje pomoc veřejnosti v pátrání po zloději, který v době od 16 hodin 20. dubna do sedmé ráno 21. dubna poškodil kloubový kolový nakladač značky Wacker Neuson WL – 38, zaparkovaný na odstavné ploše ve Strkovské ulici. „Z pracovního stroje odmontoval a následně odcizil výstražný maják oranžové barvy, světlomety a vnější zpětná zrcátka, čímž poškozené stavební společnosti způsobil hmotnou škodu odhadem sedmnácti tisíc korun,“ upřesnil rozsah krádeže mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek s tím, že na dopadení pachatele pracují ezimovoústečtí policisté, na něž se můžete obrátit, pokud byste jim mohli pomoci v dopadení pachatele či pachatelů. Můžete zajít na služebnu v budově na Soběslavské ulici nebo zavolat 974 238 730, případně 158.

Vykradl tři chaty
Mladá Vožice .- Krádež policisté vyšetřují také v Mladé Vožici, kde se cílem nenechavců staly o víkendu tři zahradní chaty. K trestnému činu mělo dojít mezi sobotní 10. Hodinou až 10. Hodinou následujícího dne v zahrádkářských koloniích Souhradí a U Brodu v katastru Vožice. Majitelé postrádají nářadí, a to úhlovou brusku, elektrodovou svářečku, část elektrického drtiče a zloděj nepohrdl ani starším spacákem. Zanechal po sobě škodu ve výši 6000 korun. Jakékoli poznatky můžete předat na služebně nebo na telefon 974 238 720.

Poničená dráha
Tábor – Vandal svou stopou zanechal na diskgolfové dráze u Komory škodu za bezmála 18 tisíc, když poškodil dvě stanoviště. Jak upřesnil mluvčí policie Miroslava Doubek, v prostoru u košů čísel 7 a 8 poškodil informační tabule, jejichž majitelem je město. Vandal či vandalové se dopustili trestného činu, a to přečinu poškození cizí věci. Trestní zákoník na něj pamatuje mimo jiné až trestem odnětí svobody na dobu až jednoho roku. Vaše informace k dopadení vandala policisté uvítají na služebně v Divadelní ulici nebo na 974 238 700, případně 158. Jeden z hráčů se domnívá, že k poškození ale mohlo dojít i při sekání trávy.

Útěk se nezdařil
Tábor – Městským strážníkům se v neděli podařilo dopadnout devatenáctiletého mladíka, kterého policisté podezírají ze spáchání majetkové trestné činnosti v Táboře. Policisté je o součinnost požádali 18. Dubna a již 23. Dubna si mladíka mohli převézt na služebnu. Hlídka ho objevila v ulici U Bechyňské dráhy. Nejprve se pokusil o útěk, ale donucovaní prostředky byly silnější.

Nenechavá bezdomovkyně
Tábor – Pavel Šimek z městské policie informoval ještě o jednom zadržení, a sice problémové bezdomovkyně v Lidlu na Pražském Sídlišti, která se pokusila ukradnout zboží, které si nastrkala do kabelky. Přivolaní strážníci u jedenatřicetileté ženy našli dva druhy čokoládových tyčinek v celkové hodnotě 175 korun. Nízká cena ji neochrání, Pavel Šimek uvedl, že se dotyčná podobných drobných krádeží dopouští opakovaně, proto se přestupkem bude zabývat správní orgán Tábora.

Ustlal si na záchodech
Tábor - Silně opilého muže objevili zaměstnanci Alberta na Chýnovské ulici na toaletách, kde si ustlal k odpočinku. Protože se jim ho nepodařilo vzbudit, přijeli strážníci, jimž se padesátiletého opilce podařilo probrat. Nikoli však postavit na nohy, tak se svezl až do protialkoholní záchytky v Budějovicích. Kromě „ubytování“ bude muset zaplatit i výjezd, ale také na vyčištění služebního auto strážníků vozidla.