Jak informoval mluvčí strážníků Pavel Šimek, dva mladíci z této skupinky se pokoušeli vyvrátit odpadkový koš, který byl pevně ukotvený v zemi.

"Přivolané hlídce městské policie se celou skupinku podařilo zadržet na místě a oba pachatele ve věku šestnáct a sedmnáct let následně předat policii pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci," doplnil fakta Pavel Šimek.

Výše vzniklé škody podle vyjádření odpovědného zástupce Technických služeb Tábor totiž přesáhla hranici pěti tisíc korun. "Starší z vandalů je dále podezřelý z porušení Tabákového zákona, neboť svému společníkovi nabídl elektronickou cigaretu," popsal další provinění.

Letos čarodějnici na jednokolce nechyběl stylový oděv, rudé vlasy ani klasické koště. Svůj outfit doplnila také o nezbytnou roušku.
Čarodějnice se po roce vrátila do Tábora

DO TŘETICE NAPADENÍ

S tímto výtečníkem se odpoledne strážníci setkali ještě jednou v Kollárově ulici, kde v podloubí vedoucímu k Jordánu popíjel alkohol společně s několika mladistvě vyhlížejícími slečnami. "V průběhu ověřování věku dívek se dotyčný neustále vměšoval do úkonu prováděného hlídkou a bránil jí jej dokončit. Vše vyvrcholilo fyzickým útokem na jednoho ze strážníků," poznamenal.

Útočník byl za pomoci donucovacích prostředků zpacifikován a s pouty na rukou předveden na služebnu policie. "Tentokrát mu hrozí obvinění z trestného činu útoku na úřední osobu," uzavřel třetím prohřeškem.